Promjene u Borussiji

Bild: Terzić želi brzo "pobjeći" od stila igre svog prethodnika

26.12.2020.
u 17:36

Starovao je pobjedom u Bremenu protiv Werdera 2:1, zatim je iznenađujuće poražen od Union Berlina 2:1, te je slavio sa svojom ekipom u Kupu protiv Eintracht Braunschweiga 2:0.

Jedno je jasno - novog trenera čeka puno posla. I to je ono na čemu Terzić insistira među nogometašima. Kako prenosi Bild, trener porijekom iz BiH želi brzo "pobjeći" od nogometa i načina rada Favrea, te je to jasno poručio svojim pulenima.

"Strpljenje je bilo jučer, hrabrost je danas!", kazao je Terzić kada je imenovan za trenera.

Svjesno je naglasio da je riječ "strpljenje" prošlost, na čemu je Favre insistirao, a Uprava je tražila "hrabrost" koju očekuje da vidi od Terzića i njegovih igrača.

"Tim je sada odgovoran. Na terenu moramo pokazati svoj visoki kvalitet i ispunjavati zahtjeve koje smo formulirali prije početka sezone. U novoj godini dolaze i novi izazovi. Svi moramo učiniti više nego što smo to uradili do sada", kazao je sportski direktor Michael Zorc (58).

Borussija Dortmund se nakon 13 kola nalazi na petom mjestu sa 22 boda, osam manje od lidera Bayerna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?