izgradnja autoceste Beograd – Banja Luka

Bijeljina će prva u BiH imati autocestu do Beograda

autocesta
09.02.2024.
u 19:00

Gradnja autoceste od Beograda do Sarajeva i Banje Luke teče po planu, a radovi su najviše odmaknuli na izgradnji dionice od Rače (državna granica) do Bijeljine, u koju je do sada uloženo blizu 83 milijuna maraka. Upravo će Bijeljina biti prvi grad u BiH koji će se već iduće godine autocestom spojiti s Beogradom, a potom slijede Brčko i drugi gradovi.

Vršitelj dužnosti direktora Autoputeva RS-a Nedeljko Ćorić potvrdio je da se izgradnja autoceste Beograd – Banja Luka, koja je dio buduće autoceste Beograd – Sarajevo – Beograd, odvija u skladu s planiranom dinamikom.

Ovaj projekt kroz Republiku Srpsku podijeljen je na tri dionice, a trenutačno graditelji aktivno rade na trasi od Rače do Bijeljine. Taj posao povjeren je konzorciju koji čini laktaški Integral inženjering te Srbijaautoput iz Beograda i Institut za građevinarstvo IG iz Banje Luke.

– Ta dionica, koja je duga 20 kilometara, jedno je od aktivnijih gradilišta autocesta u Republici Srpskoj. U proteklih 16 mjeseci na kompletnoj dužini trase urađeno je podtlo i prvi sloj nasipa, dok je na tri kilometra buduće autoceste urađen i drugi sloj nasipa. Osim toga, pripremljeno je podtlo i prvi sloj nasipa na dva kilometra buduće petlje Bijeljina sjever s pratećim rampama – kazao je Glasu Srpske Ćorić.

Naglasio je da je u sve radove na toj dionici do sada izdvojeno 82,85 milijuna maraka te podsjetio da spomenuti projekt zajedno financiraju vlade RS-a i Srbije. S druge strane Drine, odnosno iz Srbije, do sada je doznačeno 19,50 milijuna maraka za spomenutu dionicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije