Zbog najave revizije presude protiv Srbije

BiH u najvećoj ustavnoj krizi od Daytona

17.02.2017.
u 07:00

Kako se i očekivalo, predstavnici stranka iz Republike Srpske u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu se pojavili na jučerašnjoj, zakazanoj sjednici ovog doma. Svoju odsutnost najavili su još u srijedu, nakon što je većina u Kolegiju glasovala protiv zahtjeva Mladena Bosića, zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma, da se održavanje sjednice prolongira za deset dana. Kvorum za održavanje sjednice je ipak bio ispunjen jer je bilo prisutno 28 zastupnika, a 14 zastupnika iz RS-a nije došlo na sjednicu. Jedini zastupnik koji je predstavljao izbornu jedinicu iz RS-a na sjednici je bio Sadik Ahmetović iz SDA. Tako je na početku sjednice predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović konstatirao da sjednici ne nazoče zastupnici iz RS-a, dok ih je iz Federacije BiH bilo 25.

Ustavna kriza

No, ubrzo je predložena jednosatna stanka kako bi se na proširenom Kolegiju utvrdilo na koji način će se odluke usvajati...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?