Čović i Izetbegović u Turskoj

BiH radi na jačanju suradnje i sa Zapadom i s Istokom

11.12.2015.
u 07:00

Doček je za njih na trgu ispred predsjedničke palače u Ankari priredio predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan

Nakon intenzivnih susreta u Bruxellesu s čelnicima NATO-a i Europske unije predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva Bakir Izetbegović otputovali su jučer u službeni posjet Republici Turskoj, piše Večernji list BiH.

Ekonomija i terorizam

Treći, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nije otputovao u Tursku jer se zbog zdravstvenih problema nalazi na pretragama u Beogradu. Čović i Izetbegović su u Ankari dočekani uz najviše vojne i državničke počasti. Doček je za njih na trgu ispred predsjedničke palače u Ankari priredio predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan. Ovo je uzvratni posjet članova Predsjedništva BiH Turskoj, nakon što je Erdogan ranije posjetio Sarajevo.

Tema sastanaka članova državnog Predsjedništva u Turskoj je suradnja Bosne i Hercegovine s tom značajnom državom u oblasti ekonomije, borbe protiv terorizma i svih drugih područja. Turska je važan partner BiH u mnogim ekonomskim oblastima, uključujući vanjskotrgovinsku razmjenu.

Radna večera

Danas, drugog dana službenog posjeta Turskoj, članovi Predsjedništva BiH obići će Anitkabir, mauzolej utemeljitelja moderne turske republike, Mustafe Kemala Atatürka, gdje će odati počast polaganjem vijenaca. Nakon toga planiran je posjet članova državnog Predsjedništva Sveučilištu Gazi. Članovi Predsjedništva BiH, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, posjetit će Veliku narodnu skupštinu Republike Turske, gdje će se susresti s predsjednikom Skupštine İsmailom Kahramanom. Protokolom posjeta predviđeni su i susreti članova Predsjedništva BiH s premijerom Republike Turske Ahmetom Davutoğluom u palači Çankaya. U večernjim satima u Istanbulu je planirana radna večera članova Predsjedništva BiH, u organizaciji Odbora za vanjsku trgovinu Republike Turske (DEIK).

Očekuje se da uzvratni posjet članova bh. Predsjedništva Turskoj dodatno ojača bilateralne odnose dvije zemlje, a posebno trgovinsku i uopće ekonomsku suradnju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?