Dokumenti otkrivaju

BiH nije dobila jedan nego pet prolaza na otvoreno more

09.08.2017.
u 07:00

- Prihvaća se prijedlog bh. stručne skupine o dimenzijama plovnog puta koji podrazumijeva širinu plovnog puta od 200 metara, te visinu svijetlog otvora mosta od 55 metara - stoji u prvom zaključku dokumenta o Pelješkom mostu kojeg su potpisale stručne skupine Hrvatske i Bosne i Hercegovine 7. prosinca 2006. godine, piše Večernji list BiH. Iako ovaj dokument nikada nije usvojilo Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH, on je jasan pokazatelj kako su vodeći stručnjaci dviju zemalja postigli dogovor po ovome pitanju, kako BiH i nakon izgradnje mosta ima otvoren put prema otvorenom moru, a sve ostalo što se događa na ovu temu je politika. Prije nekoliko dana vodeće bošnjačke stranke i dio sprskih političara krenuo je u rušenje projekta izgradnje Pelješkog mosta. Bez ikakvih argumenata počeli su iznositi teze o rušenju interesa BiH, blokadi bh. ceste prema otvorenom moru i niza drugih tvrdnji koje su daleko od onoga što je rekla struka.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
10:25 09.08.2017.

Jel i ovim vi takođe branite interese Hrvata u BiH i kako, jel se sovim povrđuje dugogodišnja neravnopravnost Hrvata zbog kojih se godinama iseljavaju. Bolje bi bilo da napišete kolumnu o bogatstvu čelnika u borbi za europeizaciju balkana iz HDZ stranke, da napišete štanjihovi penzionisani roditelji njihovi ili njihovih supružnika imaju i da nam na taj način predočite kako je teška njihova borba za ravnopravnost.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije