Čović s Nishanijem

BiH može očekivati svu nepohodnu pomoć i potporu Albanije

covic
30.08.2016.
u 16:36

Regionalna turneja hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića nastavila se danas posjetom Republici Albaniji, sastankom s predsjednikom Republike Albanije Bujarom Nishanijem.

Na početku razgovora zaključeno je da su bilateralni odnosi izrazito prijateljski, te su posebno istaknuli odličnu regionalnu suradnju, što potvrđuje posjet Čovića.

Razmjenjena su i iskustva kada je u pitanju europski put dviju zemalja. Čović je upoznao predsjednika Nishanija s napretkom Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Europsku uniju, te istaknuo da bi, s obzirom da je Republika Albanija kandidatkinja za članstvo u Europsku uniju od lipnja 2014.godine izuzetno cijenio potporu na tom putu.

Predsjednik Nishani istaknuo je da Bosna i Hercegovina može očekivati svu nepohodnu pomoć i potporu Republike Albanije. Također je informirao Čovića da i Republika Albanija uskoro očekuje otvaranje pregovora s Europskom unijom.

Pored predsjednika Republike Albanije, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović sastat će se danas i s premijerom Republike Albanije Edijem Ramom.

Također je planirana, zajedno s g. Fikretom Klarićem, počasnim konzulom BiH u Draču, i posjeta bošnjačkoj zajednici u Albaniji, koja broji preko deset tisuća članova, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije