SARAJEVO

BiH mora biti spremna odgovoriti izazovima migrantske krize

08.06.2021.
u 13:43

Zamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić primio je danas šeficu Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Lauru Lungarotti s kojom je razgovarao o načinima rješavanja migrantske krize u BiH i osposobljavanju domaćih institucija da odgovore ovim izazovima.

Na sastanku je naglašeno kako je problem ilegalnih migracija sveprisutan u regiji, a posebno u BiH koja ima nedovoljne kapacitete da se suoči s ovim problemom.

Zamjenik ministra Rančić naglasio je tijekom razgovora da je veoma značajan doprinos IOM-a u procesu migracija te da tu suradnju treba dodatno jačati.

S tim u vezi, šefica IOM-a naglasila je kako je neophodno ojačati nadležne institucije u BiH da se uhvate u koštac s ovim problemom, posebno kako bi bile kadorvski i tehnički ojačane što iziskuje određena financijska sredstva.

Zamjenik ministra Rančić istakao je kako proračun za ovu godinu još nije usvojen, ali je neupitna opredjeljenost da se rješava problem migrantske krize te da teret moraju podnijeti podjedanko svi u BiH.  

Uz zahvalnost na dosadašnjoj pomoći IOM-a i dobroj dosadašnjoj suradanji   Rančić je poželio Lauri Lungarotti uspjeh u budećem radu na čelu ove međunarodne institucije. 

Sastanku su nazočili nacionalni koordinator za hitno postupanje u IOM-u Dražen Rozić i šef kabineta zamjenika ministra Normela Džafić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?