Covid u BiH

BiH će registrirati 100 tisuća potvrđenih slučajeva, ali svjetlo se nazire...

pandemija koronavirus
12.12.2020.
u 10:31

Nepunih devet mjeseci od prvog slučaja zaraze koronavirusom u ovoj zemlji, Bosna i Hercegovina će registrirati 100.000 potvrđenih slučajeva.

Prema, prema pisanju Avaza, stručnjaci procjenjuju da je broj stvarno zaraženih i veći, s obzirom na ograničene kapacitete za testiranje.

- S obzirom na to da imamo samo tri milijuna stanovnika, zaista mislim da su to preveliki brojevi. Nisu ugroženi samo stariji sugrađani. Istina, najviše njih, nažalost, možda neće dočekati iduću godinu i svaki naredni blagdan. Ali bit će mnogo i onih mlađih. Ovaj virus ne bira, pravi je ubojica s kakvim se u posljednjih 100 godina nismo suočili. Ali cijepljenje u Europi, evo, počinje. Oni koji se ne pridržavaju mjera, ugrožavaju nas koji se pridržavamo. Nemamo drugog rješenja, osim da se čuvamo - kazao je za “Avaz” imunolog Jasenko Karamehić.  

Ističe kako se svjetlo na kraju tunela nazire, a svi se trebamo još malo strpjeti.

- Medicina je postigla fantastičan uspjeh. Apeliram na naše građane da se još malo strpe, ako žele dobro sebi i svojim obiteljima - istaknuo je za Dnevni avaz Karamehić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?