Koje destinacije najčešće birate

Bh. građani mijenjaju navike, putuju u jesen i zimu, traženi Milano, Prag, advent u Beču 1 2 Prag, Venecija...

17.11.2017.
u 15:00

Iako je uglavnom ljeto rezervirano za godišnje odmore i putovanja, u posljednje vrijeme sve više bh. građana mijenja navike odlazeći na jesenska i zimska putovanja. Turističke agencije u BiH već neko vrijem su “naoružane” raznolikim jesenskim i zimskim putovanjima po, kako svi ističu, vrlo povoljnim cijenama, piše Večernji list BiH.

Što se traži i nudi?

Iz agencija su nam rekli kako su želje građana različite, dok jedni putuju na, kako kažu, “standardna” jesenska i zimska putovanja, prisutan je i dio onih koji baš i ne vole zimu pa se, bježeći od hladnoće, odlučuju ići na Tajland, Maldive... Kada je riječ o jesenskim putovanjima, iz agencija su nam kazali kako su najtraženije uobičajene ponude, poput Beča, Praga, Bratislave, Budimpešte…, a već su počele rezervacije za adventske ponude od kojih su najtraženiji advent u Zagrebu i Splitu iako, prema dosadašnjim rezervacijama, prednjači advent u Beču koji slovi kao jedno od najljepših zimskih odredišta Europe. - Imamo dosta upita, među kojima su najtraženija adventska putovanja. Također, imamo i veliki broj ponuda, od kojih je velika većina već sad popunjena. Naravno, kao vrijeme odlaska na putovanja treba istaknuti i Novu godinu, za koju svakodnevno imamo i po nekoliko upita - kazali su nam iz agencije Fortuna.

Ističu kako imaju zanimljive ponude i za krstarenja Mediteranom, ali, kako kažu, ljudi se trenutačno ipak odlučuju za neke druge destinacije. I iz agencije Niki Travel su nam potvrdili kako su putovanja u ovo vrijeme u godini sve aktualnija, dok su nekad ranije putovanja bila rezervirana samo za ljeto, točnije odlaske na more i zimi kada se ide na skijanje. - Ono što bismo istaknuli je da svake godine sve više bh. građana putuje na dan kada se obilježava Dan državnosti BiH, 25. studenoga, pa tada nudimo veliki broj putovanja. Ove godine će tako veliki broj bh. građana posjetiti Milano, Toskanu i Tursku, tri destinacije koje su i velikim djelom već popunjene. Turistička agencija Solazur & Buena Vista svake godine organiziraju jesenska putovanja, a od kojih bismo mogli izdvojiti Veneciju i Milano, dok će sada za 25. studenoga biti organizirana putovanja u Istanbul zrakoplovom, te Prag i Pariz autobusom. Također, napominju da građani vrlo često slobodne vikende koriste za boravak u hotelima u Dubrovniku.

Ponude i cijene

Listajući bogate ponude agencija, svi zaljubljenici u putovanja svoje omiljene destinacije mogu posjetiti po nešto nižim cijenama, kao i neke nove koje nisu imali priliku dosad posjetiti. Tako će za posjet Parizu bh. građani za tri noćenja izdvojiti 329 KM, s polaskom iz Sarajeva. Oni koji pak žele posjetiti Istanbul to mogu po cijeni od oko 350 KM. Svi koji žele imati savršen spoj kulture i dobrog provoda mogu posjetiti Amsterdam, a za tri noćenja će izdvojiti 329 KM, s polascima iz Sarajeva. Iz bogate ponude izdvajaju se Prag i Venecija, za koju će, oni koji se odluče ići na neku od te dvije destinacije, izdvojiti samo 199 KM.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije