Zastupnici o sigurnosti

Bez odgovora jesu li građani BiH sigurniji

sigurnost
27.06.2016.
u 13:24

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrali su na današnjoj sjednici Informaciju o stanju sigurnosti u BiH u 2015. godini, ocijenivši da se radi o izuzetno važnoj oblasti za BiH.

Zastupnica DF-a Hanka Vajzović smatra da u izvješću ima mnogo informacija koje nisu analitički razrađene posebno se osvrnuvši na pitanje ulaska stranih državljana u BiH.

Zastupnici SDP-a i HDZ-a BiH Saša Magazinović i Nikola Lovrinović ističu da se u izvješću ne tretira pitanje govora mržnje, ocjenjujući kako BiH ima i međunarodne obveze prema tom pitanju kao svaka od članica Vijeća Europe.

Magazinović je podsjetio na pitanje cyber kriminala što je ranije ocijenjeno kao jedna od najvećih sigurnosnih prijetnji po državu, a u izvješću se ne može vidjeti što BiH o tom pitanju radi, na ovaj problem upozorila je i zastupnica SDA Nermina Kapetanović kao posebno pitanje ističući problem pedofilije.

Za zastupnika SDA Šemsudina Mehmedovića ključno je da se dobije odgovor na pitanje o tome jesu li građani BiH u prošloj godini bili sigurniji nego u 2014. godini, ali informacija ne daje odgovor na to pitanje, no pohvalio je činjenicu da je smanjen kriminalitet u oblasti trgovine drogama. 

Razmatran je danas i Prijedlog zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajućeg streljiva po skraćenom postupku te izvješća o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti te o radu Ureda za razmatranje žalbi za prošlu godinu.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
PARMAK
14:29 27.06.2016.

U Bih ni policija nije sigurna.Ne trebaju nam ovi smislovi davati izvještaje o sigurnosti.Znamo i sami.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije