nakon usvajanja

Bevanda o proračunu: Napravljene su sve uštede koje su mogle biti

 Vjekoslav Bevanda
18.06.2020.
u 12:23

U ovom proračunu je zadržan stari okvir, a napravljene su uštede sve koje su mogle biti, samo nisu smanjivane pozicije sigurnosnim agencijama", izjavio je ministar Bevanda

Nakon što je Vijeće ministara BiH usvojilo novi nacrt proračuna medijima se obratio državni ministar financija Vjekoslav Bevanda. Kod glasovanja, kako je kazao, jedan ministar bio je protiv.

"Po drugi put se usvaja nacrt proračuna, onaj prvi Predsjedništvo je vratilo na doradu zbog pandemije. Radilo se dva mjeseca, čini se kako je predugo, ali je to zahtjevan proces. U ovom proračunu je zadržan stari okvir, a napravljene su uštede sve koje su mogle biti, samo nisu smanjivane pozicije sigurnosnim agencijama", izjavio je ministar Bevanda, prenosi Klix. 

Bevanda je pojasnio kako porast stavke "plaće" ne znači ono što se misli na prvi pogled, nego  je to implementacija zakona o plaćama vojnicima.

"Uvrštena je pozicija SIP-u od 4,22 milijuna KM za održavanje izbora. Atmosfera među ministrima je bila dobra, svi su normalno nezadovoljni, samo mom ministarstvu smanjenjo je 900 tisuća KM", zaključio je Bevanda te dodao kako je proračun poslan na Predsjedništvo BiH koji je ustavni predlagatelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?