Gradonačelnik predstavio idejno rješenje

Banja Luka će dobiti moderan park knjige sa spomenikom Kulinu banu

park knjige u Banja Luci
Foto: Grad Banja Luka
1/3
28.02.2024.
u 17:15

Kako je gradonačelnik Banje Luke dodatno naglasio, ovaj park će se nalaziti na lokaciji između Narodnog pozorišta Republike Srpske i novog centra kulture "Kuća Milanovića", prvog kulturnog centra koji Banja Luka dobiva nakon 100 godina.

- Ovo je park knjige, još jedan u nizu parkova koje gradimo u našem gradu - poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković koji je predstavio idejno rješenje još jednog parka koji će biti izgrađen u Banjoj Luci.

- Park će krasiti prelijepo dizajnirani štandovi za knjige, na kojima će naši ulični prodavači moći izložiti i prodavati knjige, zatim spomenik Kulina bana s najstarijom trgovačkom poveljom ispisanom ćiriličnim pismom koja počinje riječima: "U ime Oca i Sina i Svetoga Duha" - ističe Stanivuković.

Kako je gradonačelnik Banje Luke dodatno naglasio, ovaj park će se nalaziti na lokaciji između Narodnog pozorišta Republike Srpske i novog centra kulture "Kuća Milanovića", prvog kulturnog centra koji Banja Luka dobiva nakon 100 godina.

- To je nedaleko od parka posvećenog Veleizdajničkom procesu koji ćemo graditi u mjesecima koji su ispred nas na prostoru nekadašnjeg kina "Kozara", gdje su prethodne vlasti planirale neboder od 14 katova - zaključio je on.

Kako je prije nekoliko dana objavio portal srpska.info, za izgradnju parka knjige kod zgrade Narodnog pozorišta Republike Srpske bit će zadužene tvrtke Tekton iz Banje Luke i Niskogradnja iz Laktaša, koje će taj posao uraditi za 484.930 KM.

Ponuda ovih dviju tvrtki je za 619 KM jeftinija od iznosa koji je Grad Banja Luka planirao za realizaciju ovog projekta.

U odluci Grada Banje Luke o izboru izvođača radova navedeno je da su na natječaj vrijedan 485.555 KM s PDV-om stigle dvije prijave koje su bile prihvatljive.

Kriterij za dodjelu posla bila je najniža ponuđena, što je i presudilo da spomenute dvije tvrtke pobijede na natječaju.

Naime, druga ponuda stigla je od skupine ponuđača Gradip i ABC Solutions u iznosu od 485.479 KM i ona je za 549 KM bila skuplja od prihvaćene ponude.

- Tijekom trajanja e-dražbe ponuđači nisu podnosili nove cijene, pa konačna rang-lista izgleda kao na početku e-dražbe. S obzirom na to da je natječajnom dokumentacijom, kao kriterij za izbor najpovoljnijeg ponuđača utvrđena najniža cijena, Povjerenstvo je ocijenilo da je skupina ponuđača Tekton i Niskogradnja ponudila najnižu cijenu te je valjalo prihvatiti prijedlog Povjerenstva - navedeno je u odluci koju je donijela Gradska uprava Banje Luke.

Obje tvrtke su prethodnih godina potpisivale unosne ugovore s Gradom Banjom Lukom.

Kako su najavili iz Gradske uprave, na ovoj lokaciji će biti postavljena i statua Kulina bana. Za te namjene Grad Banja Luka potrošio je 134.999 KM s PDV-om. Time će izdvajanja iz proračuna Grada za izgradnju parka na lokaciji gdje već postoji park skočiti na 619.929 KM, prenosi srpska.info.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?