BANJA LUKA

Austrijske tvrtke investirale u RS 606 milijuna KM

29.05.2017.
u 17:56

Austrija je po obimu ulaganja treći strani ulagač u Republiku Srpsku, s ukupnim investicijama od 606 milijuna KM, a po obimu vanjskotrgovinske razmjene s RS nalazi se na sedmom mjestu, rečeno je tijekom sastanka entitetskog ministra industrije, energetike i rudarstva Petra Đokića i trgovinskog savjetnika austrijskog veleposlanstva u BiH Philippea Kupfera.

Đokić tvrdi da RS predstavlja povoljno područje za ulaganje zbog izuzetno povoljnih cijena električne energije i niske stope poreznih opterećenja, osobito u oblasti tekstilne i industrije kože i obuće.

Naveo da u oblasti obnovljivih izvora energije potencijal nije u dovoljnoj mjeri iskorišten i da postoji mnogo prostora za suradnju, te kao primjer dobre suradnje u ovoj oblasti istaknuo poslovne odnose s austrijskom tvrtkom „Kelag“ koja, zajedno s tvrtkom „Interenergo“ iz Slovenije, uspješno realizira projekte u RS.

- Izgradnjom HE 'Novakovići' i MHE 'Zapeće' na rijeci Ugar, tvrtka 'Kelag' je pokazala da je respektabilan investitor - rekao je entitetski resorni ministar i dodao da očekuje da ova tvrtka uskoro završi realizaciju projekta izgradnje HE „Medna“, a vrijednost investicije iznosi oko 20 milijuna eura. 

Trgovinski savjetnik austrijskog veleposlanstva u BiH je istaknuo da zastupa interese austrijskih investitora i tvrtki u BiH, te da će austrijske investitore upoznati s brojnim prednostima ulaganja u RS, priopćeno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?