Rampa za regiju

Austrija zabranjuje slijetanja zrakoplova, do konca srpnja ukinuti letovi za Sarajevo

14.07.2020.
u 12:36

U cilju suzbijanja pandemije koronavirusa Austrija je proširila popis zemalja za koje važi zabrana slijetanja na austrijske zračne luke na sve zemlje Zapadnog Balkana. Novom uredbom Ministarstva zdravstva popis je proširen s osam na 18 zemalja.

Od četvrtka na austrijske aerodrome neće više moći slijetati zrakoplovi iz svih zemalja Zapadnog Balkana, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Egipta. Odranije je već važila zabrana za letove iz Belorusije, Kine, Velike Britanije, Irana, Portugala, Rusije, Švedske i Ukrajine.

Do kraja srpnja bit će ukinuti letovi iz i prema Sarajevu, Beogradu, Bukureštu, Kairu, Podgorici, Sibiju, Skoplju, Sofiji, Tirani i i Varni.

Prema uredbi postoje izuzeci, ali u to spadaju samo "letovi u interesu Austrije", kao i slijetanje teretnih zrakoplova, zrakoplova koji prebacuju bolesne, ili vraćaju austrijske državljane, odnosno prevoze medicinsko osoblje, te i radnike za pomoć u poljoprivredi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije