Potrebna transplatacija bubrega

Apel za pomoć djevojčici Sabrini Hajvaz iz Tuzle

Sabrina Hajvaz
19.04.2016.
u 20:57

Osnovna škola "Solina" u Tuzli pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć učenici te škole Sabrina Hajvaz kako bi se prikupio potrebni novac za transplataciju bubrega koja bi bila urađena u Francuskoj. Za taj poduhvat njezina majka treba osigurati 80.000 KM, a dosad je prikupljeno pola od tog iznosa.

Prva u nizu aktivnosti bila je prodajna izložba učeničkih radova učenika ove škole, a sav prikupljen novac odmah je bio uplaćen na račun Sabrine Hajvaz.

Druga aktivnost OŠ "Solina" za pomoć Sabrini bila je školska priredba također humanitarnog karaktera koja je održana danas povodom Dana škole, koja slavi 63. rođendan.

Sabrinini prijatelji iz školskih klupa uz pomoć svojih učiteljica i nastavnica osmislili su, pripremili i izveli prigodnu školsku priredbu, a sav prihod od prodatih ulaznica bit će uplaćen na račun za potrebe liječenja Sabrine Hajvaz, prenosi portal tuzlanski.ba.

Pismom namjere brojim gospodarskim subjektima koji egzistiraju na području TŽ, škola je uspjela prikupiti još oko 5.000 KM. 

Ovoj akciji odazvalili su se i bojni sportski kolektivi, FK Sloga Simin Han je sav prihod od ulaznica nakon utakmice s NK Svatovac, oko 520 KM, uplatila na račun Sabine.

Također, sutra će pred utakmicu polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara, u organizaciji UG "Prijatelji FK Sloboda" i FK Sloboda, biti organizirana humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Sabrine Hajvaz.

OŠ "Solina" apeliraju na sve ljude koji mogu pomoći da se odazovu ovoj akciji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije