Nakon Šerifa Patkovića, za Palestinu bi ratovao i pjevač iz središnje Bosne Jasmin Burek

Antisemitizam u BiH uz izljeve mržnje prema izraelskom narodu

izrael
Reuters
08.12.2023.
u 18:34

Od početka rata na Bliskom istoku antisemitizam u BiH u vrtoglavom je porastu, a izljevi mržnje prema Izraelu i izraelskom narodu pokazuju se bez trunke straha od kaznene odgovornosti. Nakon što se nedavno ratni zapovjednik zloglasne Sedme muslimanske brigade Armije RBiH Šerif Patković, kojega Hrvati središnje Bosne terete za brojne zločine, uključujući i prvi masovni zločin nad Hrvatima u Lašvanskoj dolini počinjen u Dusini u siječnju 1993. godine, stavio na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamas, Patkovićevim stopama odlučio je, čini se, krenuti i pjevač iz središnje Bosne Jasmin Burek.

Ovaj rođeni Jajčanin, koji trenutačno živi u Novom Travniku, na svom je Instagram profilu zatražio dozvolu za odlazak u Palestinu i ubijanje Židova, kao i svih onih koji ih podržavaju. - Želim i zahtijevam da mi država dopusti i omogući mi da odem normalno ratovati u Palestinu protiv Izraela i židovske paščadi i svih onih koji ih podržavaju jer ako mi ne odemo dolje, morat ćemo sa psima ratovati ovdje. Treba ih ubijati na svakom koraku, treba pobiti tolike kerove smrdljive, to treba stupiti na snagu odmah. U protivnom, bojim se da ćemo morati početi čistiti teren pred sobom pa do Palestine, bojim se... - stoji u objavi Jasmina Bureka, koja završava rečenicom: "Živjela Palestina, smrt Izraelu!". S kim bi se to Burek obračunavao u BiH i koga bi ubijao, pitanja su kojima bi se svakako trebala pozabaviti istražna i pravosudna tijela jer njegova spremnost da ubijanjem pomaže palestinskom narodu kazneno je kažnjiva, jednako kao i odlazak na strana ratišta, u ovom slučaju bliskoistočno koje je otvoreno početkom listopada ove godine napadom terorističkog Hamasa na civilne ciljeve u Izraelu. Podsjećamo, izmjenama Kaznenog zakona BiH donesenim 2014. zbog velikog broja bh. državljana koji su odlazili u Siriju boriti se u redovima ISIL-a, odlazak, organiziranje, poticanje i javno pozivanje na odlazak na strana ratišta kažnjivi su i s do deset godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
08:27 09.12.2023.

Eto sad znamo da je otići boriti se u Palestinu antisemitizam. Kad Židovi idu u Izrael ubijati Palestince, to je borba za demokraciju. I Srbi su išli u Bosnu i Hrvatsku ubijati i paliti u borbi za slobodu, s Hrvati su išli u Bosnu ubijati i rušiti vodeći Domovinski rat. U Bosni jedan tzv. antisemit glasniji od svih navedenih ubica.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?