Ruski helikopter

Prvi helikopter Ansat danas predan Republici Srpskoj

23.11.2020.
u 16:10

Prvi helikopter Ansat danas predan Republici Srpkoj

Tvrtka Ruski Helikopteri danas je službeno predala u Kazanju prvi laki višenamenski helikopter Ansat Republici Srpskoj kao dio ugovora za tri helikoptera

Planirano je da operater helikoptera bude nova jedinica u okviru Ministarstva unutarnjih poslova Repubilike Srpske. Za Ruske Helikoptere entitet države Bosne i Hercegovine bit će prvi europski kupac Ansata, piše Tangosix.

Kako je danas priopćeno iz Ruskih Helikoptera, prvi Ansat za Republiku Srpsku bit će opremljen za MEDAVAC modulom koji će se sastojati od nosila, mesta za jednog pacijenta i dva medicinska djelatnika. Od opreme tu će biti mobilni respirator, EKG za monitoring srčanih aktivnosti u realnom vremenu i druga medicinska oprema. Uz prvi helikopter predan je i set od pet sedišta koja se mogu postaviti umjesto MEDAVAC konfiguracije. Priopćeno je da je helikopter isporučen i sa „sustavom za aktivnu kontrolu vibracija“.

helikopter rsIzvor: tangosix

 

Republika Srpska će dobiti još dva Ansata 2021. i 2022. godine. Dodatno će biti opremljeni sa reflektorima, sustavom za „fast rope“ desante, dizalicom i kukom HESLO (Helicopter External Sling Load Operations) operacije.

Prema ugovoru, priopćeno je iz Ruskih Helikoptera, tri tehničara i dva pilota dobit će obuku u trening centru u Kazanju. Piloti će učiti letenje na tipu kako u simulatoru tako i na samim helikopterima. Planirano je da u iduće dvije godine obuku prođe još četiri pilota i šest tehničara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije