APOSTOLSKI NUNCIJ

Alessandro D'Errico: Treba nam Isusov model vladanja i služenja

13.06.2009.,Ljubuski - Samostan sveti Ante Humac, svecana sveta misa povodom proslave svetog Ante, predvoditelj mons.  Alessandro D'Errico, nadbiskup i  apostolski nuncij u bih  Photo: Zoran Grizelj/Vecernji list
26.07.2015.
u 09:58

Predvodeći euharistijsko slavlje jučer u Šibeniku, na Blagdan sv. Jakova, apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico rekao je kako se često u svakodnevnom životu može iskusiti „da se kriteriji moći i interesa pretpostavljaju beskrupulozno kriterijima zajedničkog dobra i zajednica".

– Protiv tih ovosvjetskih kriterija Isus želi da se ponovno čuje moćan glas njegove stroge opomene i njegova nauka. Kršćanska zajednica koju Isus želi ne može se nadahnjivati na ovosvjetskim kriterijima, nego upravo na suprotnima. U kršćanskim zajednicama treba tražiti ne moć i vlastitu korist, nego dobro drugih. Treba gledati druge kao osobe, u njihovu dostojanstvu djece Božje. Treba poštovati druge i željeti dobro drugih, na isti način kako se ponaša prema nama Otac nebeski, koji je ljubav. A to znači, treba se ponašati prema drugima po kriterijima ljubavi i služenja, a ne moći, vlasti i iskorištavanja – rekao je D'Errico, dodavši kako je to „Isusov model" radosnog služenja i bezinteresne ljubavi.

– I nas Isus traži da živimo njegov model ne samo u Crkvi nego i u odnosima koje imamo s onima koji se ne izjašnjavaju kao kršćani, i osobito u brižljivosti koju moramo imati za one najsiromašnije osobe u društvu. Isus traži da imamo istu otvorenost, bez predrasuda i bez straha; isti dinamizam, s inicijativama koje nas guraju ponizno učiniti prvi korak prema drugima; istu radost, kao karakterističan znak radosne vijesti Evanđelja, što nam je dužnost navješćivati i svjedočiti – poručio je.

Komentara 1

KR
krtica
06:05 27.07.2015.

cujes italijane, treba nama hrvatski model vladanja (hrvatska vlada!!!)!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije