U obitelji Pavlović

Aktivisti Živog zida spriječili deložaciju u Osijeku

29.01.2015., Zagreb -  Ivan Vilibor Sincic, udruga Zivi zid. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpić/Pixsell
11.09.2015.
u 14:50

Aktivisti Živog zida spriječili su i odgodili za petak najavljenu deložaciju Nade Pavlović iz njenog stana u Strossmayerovoj ulici u Osijeku.

Oko 60 aktivista Živog zida okupilo se u hodniku zgrade u kojoj živi Nada Pavlović te zapriječilo ulaz trojici policajaca i sudskom ovršitelju. Dočekali su ih skandiranjem "HDZ mafija, SDP mafija", "Pravo na dom" te ih pozvali da napuste zgradu u kojoj živi Osječanka, koja je u petak trebala biti deložirana.

Oni su to i učinili, nakon čega je sudski ovršitelj donio rješenje o odgodi deložacije.

Supredsjednik Živog zida Hrvoje Runtić izjavio je novinarima kako je obitelj Pavlović u Zagrebačkoj banci podigla kredit od 318.000 kuna i otplatila oko 300.000 kuna, ali da je banka unatoč tome zbog kumulativnog duga od oko 800 eura otkazala kredit i pokrenula ovršni postupak.

Dodao je da je suprug Nade Pavlović potom doživio srčani udar i preminuo, za što odgovornima drži Zagrebačku banku i sutkinju osječkog Općinskog suda Miru Brnjevarac, koja je stan prodala na javnoj dražbi za 202 tisuće kuna.

Runtić je istaknuo kako takvu situaciju smatra neprihvatljivom jer je, iako se banka naplatila, Nada Pavlović razvlaštena od nekretnine koja joj je jedini dom te je i dalje pod ovrhom.

Najavio je da će članovi i aktivisti Živog zida ponovno organizirano spriječiti pokušaje ove deložacije, izrazivši nadu da će nakon parlamentarnih izbora Živi zid ući u novi saziv Hrvatskog sabora i imati zastupnike s imunitetom, te da se tada ovakve stvari više neće događati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?