ZADAJTE SI CILJ

Ako želite smršavjeti, uz svoj plan prehrane i vježbanja slijedite i ove savjete stručnjaka

mrsavljenje
10.05.2022.
u 09:50

Jaja su jedna od najhranjivijih namirnica jer imaju puno vitamina i po malo svih hranjivih tvari potrebnih našem tijelu ali kada izbacite žumanjak, bacate više od polovice tih hranjivih tvari.

Kao da gubitak težine nije sam po sebi dovoljno izazovan, često se oni koji odluče mršavjeti moraju 'probijati' kroz gomilu neprovjerenih informacija, fake newsa i polu-istina. Zato je Bright Side na jedno mjesto sakupio nekoliko tvrdnji koje se tiču mršavljenja, a iza kojih stoje liječnici pa bi vam mogle pomoći da prije dođete do svog cilja.

Dovoljno sna

Ako smanjite onaj idealan broj prospavanih sati, to se može negativno odraziti i na mršavljenje jer ograničenje sna uzrokuje jaču glad i veći unos hrane.

Vježbanje svaki dan

Ako želite smršavjeti redovito vježbanje vam treba postati rutina ali svakih sedam do deset dana rezervirajte i jedan dan za odmor jer svako tijelo treba vrijeme za oporavak.

Unos masti

Masnoće su dobile lošu reputaciju, ali one su dio uravnoteženi dio zdrave prehrane i naše tijelo ih treba. Pomažu između ostalog u apsorpciji vitamina, podržavaju rast stanica, zdravlje mozga i očiju, zacjeljivanju i proizvodnji hormona, a najbolji su izvor energije za naša tijela.  Možete ih pronaći u siru i jajima, maslinovom ili ulju repice, orašastim plodovima i avokadu te chia ili lanenim sjemenkama. Samo pokušajte izbjeći trans masti iz hidrogeniranih ulja koja se često nalaze u prerađenoj hrani.

Jedenje žumanjka

Jaja su jedna od najhranjivijih namirnica jer imaju puno vitamina i po malo svih hranjivih tvari potrebnih našem tijelu ali kada izbacite žumanjak, bacate više od polovice tih hranjivih tvari. Štoviše, žumanjak je mjesto gdje se nalazi kolin, rijedak nutrijent koji se koristi za izgradnju staničnih membrana i igra specifičnu ulogu u mozgu. Masnoća koju sadrži cijelo jaje je korisna - toliko da je povezana sa smanjenjem rizika od srčanih bolesti i podizanjem 'dobrog' kolesterola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?