utaja poreza

Akcija Panama: SIPA na širem području BiH izuzima dokumentaciju

sipa
ilustracija
09.06.2016.
u 15:35

'SIPA postupa po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH za izuzimanje određene dokumentacije od više pravnih osoba na širem području BiH'', navode iz SIPA-e

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području BiH već nekoliko dana izuzimaju dokumentaciju u okviru nastavka akcije Panama, potvrdila je za Klix.ba Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.

''SIPA postupa po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva BiH za izuzimanje određene dokumentacije od više pravnih osoba na širem području BiH'', navode iz SIPA-e.

Radi se o nastavku aktivnosti u okviru ranije započete akcije Panama koja se odnosi na utaju poreza. Istraga u predmetu Panama trajala je nekoliko godina. 

SIPA je u ožujku 2013. godine izvela akciju u Posušju, Kiseljaku i Istočnom Sarajevu, gdje je pretreseno više objekata zbog organiziranja grupe ljudi ili udruživanja za krijumčarenje ili rasparčavanje neocarinjene robe, carinske prevare, porezne utaje i pranje novca, a što se odnosi na nezakonit uvoz i promet sirove kave iz Slovenije u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije