DEŽEVICE

Akcija čišćenja vrela svetog Jakova kod Kreševa

12.09.2015.
u 06:15

U župi Deževice bit će održan simpozij

Kako se primiče dan kada se u župi Deževice, općina Kreševo, organizira simpozij pod nazivom "Jakov Markijski i njegovo djelovanje u Bosni" na inicijativu domaćeg župnika vlč. Marina Marića organizirana je akcija čišćenja vrela svetoga Jakova Markijskog u Deževicama.

Akcija je započela u četvrtak u 10 sati i trajala je pet sati neprestanog rada. Iako je toga dana padala kiša, vjernike nije mogla poremetiti od nauma da očiste dar prirodu koju je Bog darovao njihovom selu Deževicama.

U akciju su se uključile i općinske vlasti sa svojim Vatrogasnim društvom. Velike količine nerazgradivog otpada moglo se pronaći u rijeci što je iznenadilo mnoge nazočne vjernike.

Želja župljana je da gostima i vjernicima koji često navrate u ovo hodočasničko mjesto prikažu svoje selo Deževice u najljepšem izgledu jer na završnici simpozija 20. rujna s početkom u 11 sati svetu misu na vrelu svetoga Jakova Markijskog u Deževicama slavit će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije