nema novca za rad

Agencija treba čuvati, prodavati i vršiti najam imovine oduzete kriminalcima

17.09.2016.
u 09:00

Pomoću iznosa od 500 tisuća KM, koje joj je za ovu proračunsku godinu dodijelila federalna Vlada, konačno je otvorena mogućnost da s radom počne i Agencija za upravljanje oduzetom imovinom FBiH koja dvije godine nakon svog pravno-formalnog postojanja tek prima prve djelatnike. Prema planu za uspješan rad Agencije, potrebno je primiti 40 djelatnika, a tek je u lipnju ove godine raspisan natječaj za prijem njih desetak jer toliko ima financijskih sredstava za isplatu plaća.

Planiranje, ciljevi...

Nakon silnih pregovora, hrpe pisama i igre “gluhih telefona”, Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom konačno je bez novčane naknade dan dio od 133 četvorna metra u okviru objekta kompleksa “Rakovica” u Binježevu, u općini Hadžići. Više od tri godine potrošene su da se usvoji Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine kaznenim djelom, ali do danas nema ni jedne pravomoćne sudske odluke kojom bi se oduzela okrivljeniku nelegalno stečena imovina, bilo u novcu, pokretninama ili nekretninama. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije