Miss BiH 2021

Adna Biber se predstavlja u prekrasnoj haljini svjetski priznate bh dizajnerice Gordane Zucić na izboru Miss svijeta u Puerto Rico

08.12.2021.
u 16:58

Miss Bosne i Hercegovine za 2021 godinu Sarajka Adna Biber, studentica fakulteta Političkih nauka u Sarajevu, odsjek Međunarodni odnosi i diplomatija,  nalazi se 20 dana u Puerto Rico, na pripremama za svjetski izbor.

Na ovogodišnjem izboru Miss World 2021 koji će se održati 16.12.2021 u Puerto Ricu, Adna Biber će se predstaviti u modnoj kreaciji svjetski priznate bh dizajnerice Gordane Zucić. Neobična i unikatna haljina, već na prvi pogled odiše tajanstvenošću, a sama dizajnerica kaže da ju je za njeno stvaranje inspirirala Bosna i Hercegovina i njena još uvijek nedovoljno istražena prirodna i turistička bogatstva. Mlada predstavnica BiH haljinu sa snažnom porukom još više naglašava, a do izražaja dolazi njena misterioznost koja u promatraču budi znatiželju.

“Crnu sam uzela kao temeljnu boju haljine i upravo je ona ta koja predstavlja neiskorišteni potencijal naše zemlje, dok sam postupnim dodavanjem cvjetova u bojama, grana, listova i Swarovski kristala, željela pokazati raskoš, čistoću i neizmjernu ljepotu naših šuma, vodopada, kanjona, tvrdih stijena i ostalih fenomena Bosne i Hercegovine. Željela sam tako i svakog pojedinca potaknuti da učini korak naprijed u isticanju bogatstva kojih je jedna “mala” BiH prepuna”, kazala je dizajnerica Zucić.

Inače, ova modna dizajnerica već više od 38 godina stvara neponovljive kreacije i obogaćuje ne samo bh modnu scenu, već je aktivan i cijenjen sudionik i svjetskih modnih pista. Bilježi mnoge nagade za najbolje kreacije te brojne suradnje s najvećim estradnim zvijezdama bivše Jugoslavije. U njenoj karijeri izdvajaju se modne revije i nagrade na svjetskim modnim pistama, kao i snimanja u prijestolnicama svjetske mode, a njene kreacije često se mogu vidjeti i u svjetskim modnim magazinima.

Neke od najznačajnijih su modne revije u Salzburgu, Beču, Madridu, Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu, Zadru, Londonu, Frankfurtu, Manili, Cape Townu itd.

Adni želimo mnogo sreće u prestojećem takmičenju, a mi se optimistično nadamo kruni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije