Dragan Čović

Vijeća ministara neće biti do rujna

Dragan Covic o vlasti
27.07.2011.
u 17:08

Predsjednik HDZ-a o razgovorima sa SDP-om BiH i SDA-om oko uspostave državne Vlade

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović rekao je danas da je izvjesno da novo Vijeće ministara BiH neće biti uspostavljeno do rujna.
"Bio sam iskreno uvjeren da smo uz malo više napora i uvažavanja mogli to učiniti do ove sjednice. Nismo uspjeli u tome i sada je izvjesno da će to biti učinjeno u rujnu" - izjavio je Čović novinarima u zgradi zajedničkih institucija BiH u Sarajevu.

On je potvrdio da se ovih dana sastajao s liderima svih stranaka i da će biti još takvih sastanaka, pa i danas.
"U ovoj fazi ne razgovaramo o kandidatu za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. To nije na dnevnom redu ovih dana. Pokušavamo naći način kako se dogovoriti da pokušamo drugačije razmišljati o institucijama BiH. Ako se dogovorimo o svemu drugom o čemu treba da se dogovorimo neće biti problem ime kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH" - naglasio je Čović. Prema njegovim riječima, treba se dogovoriti o funkcioniranju vlasti u BiH.

"Ono što bi na današnjim sastancima eventualno mogli da dogovorimo jeste bar pitanje županija. Mi želimo da to završimo ovih dana čime bi stvorili podlogu" - naveo je Čović i dodao da je pristup hrvatskog bloka da vlast treba da bude uspostavljena po istom modelu od županija do razine BiH. Prema njegovom mišljenju, kada to bude dogovoreno "onda neće biti problem formiranje Vijeća ministara BiH". Čović je ponovio da u dosadašnjim stranačkim razgovorima nije spomenuto nijedno ime ili resor, a pogotovo ne ministarstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?