mladi izumitelj

VIDEO Samouki dječak iz Sijera Leonea oduševio prestižni MIT

dječak siera leone
Screenshot You tube
21.11.2012.
u 12:48

Kelvin Do dječak je bez formalnog obrazovanja. No to ga nije spriječilo da od dijelova skupljenih na otpadu izradi vlastitu radiostanicu

Mlađahni Kelvin Do (15) nikada nije pohađao satove fizike, kemije i elektronike, no svojim je tehničkim izumima uspio oduševiti stručnjake prestižnog američkog MIT-a.

Dječak je to koji je prekapajući po otpadu uspio sakupiti dijelove za vlastitu radiostanicu s koje uspješno emitira glazbu i vijesti pod imenom DJ Focus.

Iako bez formalnog obrazovanja i mentora, Kelvin je shvatio kako upotrijebiti i povezati metalni otpad s kiselinom i sodom bikarbonom da bi dobio dijelove generatora, prijenosnika i baterije koje je potom upotrijebio u izradi radija.

Trud mu se isplatio pa se tako dobar glas o snalažljivom i pametnom mladiću proširio daleko izvan područja koje obuhvaća frekvencija njegova uratka. Talent su prepoznali i stručnjaci MIT-a koji su mu, kao najmlađoj osobi u povijesti, uručili pozivnicu za svoj program usavršavanja u SAD-u.

>>Mladić s PMF-a izumio navigacijsku aplikaciju za iPhone

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?