kvalifikacije za sp

VIDEO Nijemci ispustili 4:0: Jogi, ovo je bilo glupo!

'German midfielder Bastian Schweinsteiger (L) and defender Holger Badstuber  react after the FIFA World Cup 2014 qualifying match Germany vs Sweden on October16, 2012 in Berlin. The match ended 4-4 in
Foto: 'PATRIK STOLLARZ'
1/6
17.10.2012.
u 00:24

Mislili smo da je takav rasplet moguć samo u filmu "Bijeg u pobjedu"... Švedska je u pola sata utrpala elfu četiri komada i izjednačila na 4:4.

Bilo je to klasično njemačko 'šamaranje', Zlatan Ibrahimović i njegovi suigrači na poluvremenu su gubili 3:0 (Klose 2, Mertesacker), pa je u nastavku zabio i Özil, i činilo se da je pobjeda Njemačke nad Švedskom 'cementirana'. A onda se dogodilo pravo čudo! Njemačka je u manje od pola sata primila četiri pogotka i Švedska se iz Berlina vratila s bodom (4:4)! Ibrahimović je načeo, a slijedili su ga Lustig, Elmander i u 93. minuti Elm. Zadnji takav preokret dogodio se prošle godine kad je Arsenal vodio 4:0 protiv Newcastlea, ali su onda domaći stigli do 4:4, dok je Montpellier 1998. vodio 4:0 i izgubio 5:4 od Marseillea.

No, do sinoć smo bili uvjereni da se Nijemcima to može dogoditi samo u filmu "Bijeg u pobjedu"...

- To se ne smije dogoditi velikoj momčadi. Kad nisi koncentriran, primiš gol, pa drugi, suparnik se digne, a mi smo se očito ugasili - kazao je kapetan Philipp Lahm.

Njemački Bild donosi naslov upućen izborniku Löwu: Jogi, ovo je bilo glupo!, a tako nešto priznaje u Bastian Schweinsteiger.

- Ovo nam se nije smjelo dogoditi. Neobjašnjivo. Nikada nisam doživio nešto slično. Bili smo previše samouvjereni!

U jednoj od najzanimljivijih utakmica, Španjolska i Francuska su remizirale (1:1). Sergio Ramos je donio prednost furiji, Fabregas je promašio jedanaesterac, pa je Olivier Giroud donio bod Francuskoj - kao i Elm Švedskoj - u sudačkoj nadoknadi.

Tako sad Njemačka, Španjolska i Francuska više nemaju stopostotni učinak, jedine reprezentacije sa svim pobjedama sad su Nizozemska koja se 'prošetala' Rumunjskom (u toj skupini Mađarska je iznenađujuće pobijedila Tursku 3:1), i Rusija koja je do pobjede nad Azerbajdžanom stigla pogotkom Širokova iz jedanaesterca u 84. minuti. U toj je skupini Sjeverna Irska pripredila iznenađenje odigravši 1:1 u gostima kod Portugala, čak i vodila 1:0 do 79. minute kada je izjednačio Postiga. Tako je umjesto fešte za Ronaldov stoti nastup ispalo razočaranje.

BiH pogocima Ibiševića, Džeke i Pjanića stigla je do pobjede nad Litvom (3:0) i zajedno s Grčkom drži vrh ljestvice.

Susret Poljske i Engleske nije odigran. Zbog jake, obilne kiše u Varšavi jednostavno se nije moglo igrati pa će se taj susret igrati danas. Crna Gora pobijedila je u Ukrajini.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?