VN Bahreina

Vettelu prvi ‘pole position’ sezone, u prosvjedima ubijena jedna osoba

Bahrein (1)
AFP
21.04.2012.
u 13:26

Mnogi su timovi Formule 1 bili protiv održavanja utrke u Bahreinu upravo zbog nereda i sigurnosih problema.

Sebastian Vettel (Red Bull) krenut će s prvog startnog mjesta na VN Bahreina, četvrte utrke SP-a u formuli 1. Utrku obilježavaju neredi u kojima je jedan prosvjednik pronađen mrtav s prostrijelnim ranama nakon sukoba s policijom. 

Tijelo prosvjednika pronađeno je u selu Shia nedaleko od glavnog grada Maname kažu vođe prosvjednika. Uoči utrke formule 1 za VN Bahreina naoružana vozila patroliraju ulicama Maname. U dva dana intenzivnih prosvjeda 70-tak je osoba ozlijeđeno, a 80-tak uhićeno.

Glavne opozicijske skupine pozivaju na cjelodnevne prosvjede u vrijeme kada će se održavati utrka. A bahreinske vlasti uskratile su vize brojnim stranim novinarima i fotoreporterima.

Snimateljima koji se uspjeli doći u Bahreinu naređeno je da moraju koristiti posebne fluorescentne narančaste naljepnice na svojim kamerama tako da bi se u svakom trenutku moglo vidjeti da li kamerama snimaju utrku ili možda prosvjede.

Na službenom treningu dominirali su bolidi Red Bulla i McLarena. Najbrži je bio aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel ispred trenutačno vodećeg u poretku vozača Lewisa Hamiltona te Marka Webbera.

Vrlo razočaravajuće rezultate ostvarili su Ferrarijevi vozači. Fernando Alonso imao je deveto, a Felipe Massa 14. vrijeme na treningu.

Rezultati kvalifikacija: 1. Vettel (Red Bull) 1:32.422, 2. Hamilton (McLaren) +0.098, 3. Webber (Red Bull) +0.215, 4. Button (McLaren) +0.289, 5. Rosberg (Mercedes) +0.399, 6. Ricciardo (Toro Rosso) + 0.490...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije