NEDODIRLJIVI NIJEMAC

Vettel za povijest: Opet pobijedio i osvojio četvrti naslov prvaka

sebastian vettel (1)
27.10.2013.
u 12:03

Sebastian Vettel ništa nije prepustio slučaju i šestom uzastopnom pobjedom, a desetom u sezoni, potvrdio je kako je najbolji vozač današnjice u F1.

Sebastianu Vettelu (Red Bull) trebalo je peto mjesto na Velikoj nagradi Indije kako bi i teoretski osigurao četvrti uzastopni naslov u Formuli 1. Nijemac ništa nije prepustio slučaju i šestom uzastopnom pobjedom, a desetom u sezoni, potvrdio je kako je najbolji vozač današnjice u F1.

Do nove pobjede novi, stari svjetski prvak je došao s dva ulaska u boks, jednim već u trećem krugu, a drugim na sredini utrke. Malu paniku u 40. krugu donijela mu je vijest da je njegov momčadski kolega Mark Webber morao odustati zbog problema s mjenjačem i da bi se isti problem mogao dogoditi na njegovom bolidu. Vettel je samo kratko odgovorio boksu:

- Svjestan sam toga.

Ipak, problem se nije pojavio i veliko slavlje za Vettela na kraju utrke moglo je početi.

Jedini koji je prije ove utrke bodovno mogao sustići Vettela bio je Španjolac Fernando Alonso (Ferrari), ali on će današnju utrku što prije htjeti zaboraviti. Nije osvojio ni boda, završio je 12.

Na postolju su u Indiji uz Vettela bili Nico Rosberg (Mercedes) i Romain Grosjean (Lotus). Korak do postolja završio je Felipe Massa (Ferrari).

Bodove u Indiji osvojili su Sergio Perez (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes), Kimi Raikkonen (Lotus), Paul di Resta (Force India), Adrian Sutil (Force India) te Daniel Ricciardo (Toro Rosso).

Sljedeća utrka Formule 1 vozi se već sljedećeg vikenda u Abu Dhabiju.

Poredak vozača:
1. Sebastian Vettel (Red Bull) 322
2. Fernando Alonso (Ferrari) 207
3. Kimi Raikkonen (Lotus) 183
4. Lewis Hamilton (Mercedes) 169
5. Mark Webber (Red Bull) 148

Poredak konstruktora:
1. Red Bull 470
2. Mercedes 313
3. Ferrari 309

>> Vettel s Prve pozicije juri prema naslovu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije