Mostar

Veliki interes za nastup na 15. mostarskom sajmu

sajam
VL FOTO
20.01.2012.
u 11:33

Hrvatska, Srbija, Slovenija, Italija, Španjolska, Mađarska i dr. potvrdile nastup, a po prvi put predstavit će se i Tajland

Menadžment tvrtke “Mostarski sajam d.o.o”, ovih dana obavlja opsežne pripreme na organizaciji jubilarnog 15. međunarodnog sajma gospodarstva, koji se održava od 27. do 31. ožujka 2012. godine.

Zemlja partner ove godine je Republika Hrvatska, s kojom BiH ima najveću trgovinsku razmjenu i koja je BiH najvažniji gospodarski

partner.

Jubilarna godina

- Činjenica da Republika Hrvatska sljedeće godine i službeno postaje punopravna članica Europske unije, bio je dodatni razlog i motiv da im ponudimo partnerstvo, što su oni rado prihvatili. Držim da s našim gospodarstvenicima iskustva hrvatskih kolega, u njihovu približavanju EU-u, od velike važnosti - kazala je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Uz Ministarstvo gospodarstva RH-a, hrvatski nastup na mostarskom sajmu organizirat će i Hrvatska gospodarska komora.

Pored izlagača iz Hrvatske, ove godine na sajmu će biti zastupljeni izlagači iz čak 35 zemalja. Uz zemlje koje već tradicionalno nastupaju na ovoj sajamskoj smotri, kao što su Austrija, Srbija, Italija, Slovenija i Mađarska, ove godine sudjelovanje su potvrdili i Kraljevina Španjolska i Turska, a po prvi put na sajmu će se predstaviti izlagači iz Tajlanda.

Nastavak rasta

Na mostarskom sajmu u značajnoj mjeri predstavit će se i domaći izlagači kako iz Federacije tako i iz Republike Srpske. Ministarstvo trgovine i turizma RS-a, na čelu su ministricom Goranom Zlatković dalo je punu potporu gospodarskim ali i turističkim djelatnicima iz RS-a za sudjelovanje na mostarskoj sajamskoj izložbi, koja u sebi sadrži i podsajamsku manifestaciju “Dani turizma”. Za nastup na mostarskom sajmu bit će zadužena Privredna komora RS-a, i očekuje se da će ove godine izlagača iz ovog entiteta biti najviše dosad. - Očekujemo da će sajam, unatoč globalnoj recesiji, i ove godine polučiti dobre rezultate, što znači biti uspješniji i nastaviti svoj kontinuirani rast - optimistična je Bošnjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?