21. Večernjakov pečat

Milijunski auditorij svjedočit će scenskom spektaklu kakav se rijetko viđa na ovim prostorima

13.05.2022.
u 07:05

Druga emisija "Bila je to 2021." na programu je 26. svibnja, a gledatelje će uvesti u finale 27. svibnja koje će prenositi BHRT i HRT s početkom u 20 sati

Večernjakov pečat održat će se 27. svibnja. Svi s nestrpljenjem iščekuju vidjeti što je pripremljeno za ovo, 21. izdanje koje se priprema u nekoliko gradova regije, ali i cijeloga svijeta.

Ekipa Večernjakova pečata za ovu je prigodu angažirala čak nekoliko studija, prilagodila ih manifestaciji, napravila pozornice. Milijunski auditorij će preko malih ekrana svjedočiti scenskom spektaklu kakav se rijetko viđa na ovim prostorima. I sve to zahvaljujući partnerima Večernjakova pečata - dvjema državnim televizijama - BHRT-u i HRT-u.

Ovogodišnja manifestacija najavljena je 8. svibnja posebnom emisijom "Ususret Večernjakovu pečatu" na BHRT-u urednika i voditelja Dževdeta Tuzlića, u kojoj je predstavljeno 150 kandidata koji se bore za prestižnu nagradu Osoba godine, ali i za laureate u ostalim kategorijama.

Druga emisija "Bila je to 2021." na BHRT-u emitirat će se 26. svibnja, a gledatelje će uvesti u samo spektakularno finale 27. svibnja koje će se i ove godine emitirati iz dvaju studija - BHRT-a u Sarajevu i HRT-a u Zagrebu. Kao i svih dosadašnjih godina, bit će tu i brojna iznenađenja, vrhunska glazba...

Najpraćeniji događaj

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović još je jednom naglasio zadaću javnog servisa da promovira pozitivne stvari. - BHRT, kao dugogodišnji partner Večernjakova pečata, sa zadovoljstvom ulazi u projekt i ove godine. Na nama je unijeti neki dašak optimizma u depresivnu situaciju kojoj smo svi mi u BiH izloženi i u tom smislu dat ćemo punu potporu da ovogodišnji Večernjakov pečat bude na razini na kakvoj je bio svih prethodnih godina.

Zadaća javnih servisa je promovirati sve pozitivne vrijednosti u jednom društvu, a sasvim je sigurno da Večernjakov pečat predstavlja manifestaciju koja već godinama njeguje takvu tradiciju.Večernjakov pečat je jedna od najznačajnijih manifestacija u BiH koja itekako vodi računa odati priznanje svim onim pojedincima koji su obilježili godinu iza nas - istaknuo je Karamehmedović.

Večernjakov pečat se već nekoliko godina unatrag snima pod redateljskom palicom Vedada Hodžića, jednoga od najtalentiranijih TV redatelja s ovih prostora. Tehničko osoblje, snimatelji, kamere, ton, oprema, scenska tehnika i scenska rasvjeta, režija i podrežija - sve je to u rukama ovoga čovjeka i sve mora biti posloženo kao švicarski sat kako bi krajnji rezultat bio savršen.

- I ove će se godine Večernjakov pečat emitirati iz nekoliko gradova BiH i regije, od Zagreba, preko Banje Luke i Sarajeva do Mostara. Riječ je o jako zahtjevnom projektu koji se emitira iz nekoliko eksternih studija i s puno više osoblja te opreme nego kada radimo samo prijenos uživo iz dvorane. Potrebna nam je vrlo precizna komunikacija jer je puno ljudi uključeno u tehničku realizaciju - objašnjava nam Hodžić koji je u profesionalnoj karijeri radio dosta velikih prijenosa i događaja, a svakako je najveći od njih bio dolazak Pape u Sarajevo.

Pred njim je i veliki izazov - izravni prijenos obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici. - To su najveći i najteži projekti, ali i najveći izazov za svakog profesionalca - dodaje Hodžić.

Zahvaljujući partnerstvu s BHRT-om i HRT-om, ali i suradnji s drugim medijskim kućama u BiH i susjedstvu, Večernjakov pečat najpraćeniji je društveni događaj organiziran u BiH.

Jedna od važnih karika u tom lancu svakako su i voditelji. Podsjetimo, lani je manifestaciju vodilo čak deset voditelja sa šest lokacija. Glavni voditeljski dvojac bio je provjereni televizijski, ali i Pečatov par BHRT-ova Maja Miralem i zvijezda HRT-a Mario Sedmak.

Voditeljski par u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru bili su Lejla Žunić i Adnan Demić, u Narodnom pozorištu u Sarajevu Neda Tadić i Ognjen Dujković, u Narodnom pozorištu u Banjoj Luci Lejla Durmo Buturović i Danko Delibašić te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu Doris Pinčić i Duško Ćurlić.

Jednostavno su posao odradili briljantno, odisali strašću i energijom kako bi manifestaciju učinili spektakularnijom. I ove godine očekujemo slično, samo u nešto izmijenjenom sastavu.

Od Mlakara do Miralem

U protekla dva desetljeća voditelji Večernjakova pečata bila su neka od najvećih televizijskih lica s ovih prostora, kao što su: Oliver Mlakar, Vlatka Pokos, Ivana Crnogorac, Mario Sedmak, Maja Čengić Miralem, Duško Ćurlić, Rosanda Zovko, Segmedina Srna, Tanja Tušek, Ana Vilenica, Mirko Fodor, Davor Meštrović, Misijana Brkić-Milinković, Lejla Žunić, Adnan Demić, Neda Tadić, Ognjen Dujković, Lejla Durmo Buturović, Danko Delibašić, Doris Pinčić i Duško Ćurlić.

Svatko od njih ostavio je svoj pečat kako bio ovu manifestaciju učinio posebnom.

Iz godine u godinu trudili smo se Večernjakov pečat podizati na višu razinu. Letvica je podignuta vrlo visoko, no ne sumnjamo da ćemo i ove godine pomaknuti njegove granice.

Stoga, budite uz BHRT i HRT 27. svibnja od 20 sati, a noć prije i uz posebnu emisiju posvećenu 21. Večernjakovu pečatu. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije