Ponos BiH

Kvesić: Hvala što ste prepoznali ono što su zdravstveni djelatnici napravili za ovu godinu dana

28.05.2021.
u 21:14

U kategoriji Ponos BiH posebno priznanje dobili su Heroji u bijelom, odnosno svi zdravstveni djelatnici koji su predano i neumorno na svojim leđima nosili teret najveće zdravstvene krize današnjice, a koji i ove godine daju svoj doprinos kako bi sačuvalji zdravlje stanovnika u BiH. Pobjednicima ih je proglasio Vlado Đajić, prvi čovjek UKC-a Banja Luka.

- Zdravstveni djelatnici BiH, bez obzira u kojoj zdravstvenoj ustanovi radili, Federaciji ili Republici Srpskoj, pokazali su profesionalnost, požrtvovnost i rad. Dokazali smo da imamo odličan zdravstveni sustav. UKC RS-a kojim rukovodim spremno je dočekao sve pacijente, nikome nije nedostajao kisik, respirator, umjetna pluća, lijekovi, osnovni smještaj, pa ni cjepiva. Čestitam Večernjakovu pečatu na objektivnosti i uime zdravstvenih radnika zahvaljujem što su prepoznali našu mukotrpnu borbu i naš veliki doprinos. U ovoj kategoriji proglašavam sve liječnike, sve medicinske sestre i drugo zdravstveno osoblje herojima u bijelom, ponosom BiH - istaknuo je Đajić u emotivnome obraćanju.

Nagradu im je u SKB-u Mostar uručila Valentina Rupčić, zamjenica direktora Večernjakovog pečata i predsjednica Ocjenjivačkog suda.

- Uime svih nas koji smo preboljeli koronavirus, vama, hrabrim liječnicima i medicinskim djelatnicima, ovom nagradom želimo zahvaliti što ste svoje živote podredili svakom pacijentu oboljelom od COVID-a. Heroji, hvala vam! - istaknula je Rupčić tom prigodom.

- Svima zahvaljujem, Večernjakovu pečatu i ekipi koja je prepoznala ono što su zdravstveni djelatnici napravili za ovu godinu dana. Ja se nadam da ćemo s ovim prestankom i procijepljenošću, koju uistinu očekujemo, riješiti pandemiju i barem je svesti na neku mjeru koju ćemo moći dobro kontrolirati - istaknuo je između ostalog ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije