Eurosong

Večeras premijera pjesme Maye Sar

maya
15.03.2012.
u 11:23

Iz hotela Europa u produkciji BHRT-a emitira se jednosatni spektakl gdje će bh. predstavnica predstaviti pjesmu \"Korake ti znam\"

Večeras će u sarajevskom hotelu Europa biti predstavljena pjesma ovogodišnje predstavnice BiH za Eurosong Maye Sar. Uz izravan TV prijenos BHRT-a, Maya Sar će izvesti pjesmu “Korake ti znam”, u aranžmanu Mahira Sarihodžića. Za razliku od ranije, ovogodišnje predstavljanje za pjesmu Eurovizije neće biti u prostoru RTV Doma, već u Bečkom restoranu hotela Europa. Na predstavljanju se očekuje veliki broj uzvanika i gostiju, posebno iz svijeta glazbe. Iako još nije potvrđeno, za specijalnog gosta ove gala glazbene večeri spominje se ime Željka Joksimovića.

Pjevala u Dusseldorfu

Mlada kantautorica Maya Sar predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na natjecanju za pjesmu Eurovizije koje se u svibnju održava u

Azerbajdžanu. Maya će u Bakuu pjevati vlastitu kompoziciju. Podsjećanja radi, prvi izbor za predstavnika BiH bio je Hari Varešanović, ali je on odustao od nastupa. Radiotelevizija Bosne i Hercegovine odlučila je da za predstavnicu na eurovizijskom natjecanju izabere Mayu Sar, koja je nekoliko godina uspješno pjevala u pratećem bendu Dina Merlina.

Kantautorica će nastupiti s kompozicijom koju će BHRT premijerno objaviti u četvrtak uz izravan televizijski i radio prijenos. Maya već ima iskustva s nastupima na Euroviziji. Naime, ona je kao prateći vokal pjevala Dini Merlinu u Dusseldorfu. Što se pak ovogodišnje pjesme tiče, bh. predstavnica je nedavno kazala kako je pjesma karakterno bliska njoj i njezinom senzibilitetu, te da je na tragu onoga što je do sada radila.

Ekskluzivitet za pjesmu je što je aranžer jedan od vodećih ljudi na glasovitom talijanskom festivalu Sanremo, producent Adrijano Penino.

BHRT će također u Bečkom salonu predstaviti i spot za pjesmu koja će predstavljati BiH u Bakuu. Za sada se samo zna da je dio za spot i pjesmu s gudačkim orkestrom snimljen u Rimu, a drugi dio u Istanbulu. Cilj je bio da se napravi spoj Istoka i Zapada, tradicije i modernog.

Priznanje Elisabeth Rehn

Maja Sarihodžić, umjetničkog imena Maya Sar, je autorica teksta, kompozitorica i izvođačica, a kao autorica i studijska glazbenica surađuje s najpoznatijim imenima iz svijeta glazbe u regiji. Inicijatorica je regionalne humanitarne akcije za borbu protiv raka grlića maternice “Moj je život moja pjesma” i autorica istoimene pjesme. Za tu akciju, od Internacionalne lige humanista (dr. Elisabeth Rehn) dobila je priznanje – “Zlatnu plaketu za veliko ljudsko srce”. S prvim kantautorskim singlom “Nespretno” postigla je zapažen uspjeh i stekla naklonost velikog dijela publike. U obiteljskom studiju “Long Play”, sa suprugom i producentom Mahirom Sarihodžićem, pored autorskog rada za druge izvođače, završava i snimanje svog prvog albuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?