Požar

Vatra zahvatila i obiteljsku kuću Ive Oršolića u Tolisi

Požar
25.01.2013.
u 10:04

Susjedi pozvali vatrogasce i spriječili da se požar proširi

U obiteljskoj kući Ive Oršolića u Tolisi izbio je požar koji je prouzročio veliku materijalnu štetu. Veliku buktinju prva je primijetila susjeda Milica Damjanović i, po svemu sudeći, spriječila katastrofu većih razmjera. Brzo je alarmirala svoje susjede, ubrzo su stigli vatrogasci.

Zahvalni susjedima

- Ja i supruga bili smo na poslu, a požar je izbio oko 11:30 sati. O uzrocima teško je govoriti i doista ne bih znao precizno kazati. Objekt je novije gradnje, instalacije su dobro urađene, od kućanskih aparata nije bilo starijeg od godinu dana i svi su bili isključeni. Moram zahvaliti susjedima - rekao je Ivo Oršolić sav utučen i pod velikim šokom. Ipak, polovinu kuće zahvatio je gusti dim, a od visoke temperature došlo je do eksplozije koja je razbila stakla u kući. Susjedi su željeli naglasiti da je prije 30-ak dana sličan požar izbio u kući Peje Mijatovića, svega 50 metara udaljenoj od kuće Oršolića. Nakon svega i oni su pod strahom jer očito je da vatra ne bira ni vrijeme ni mjesto. Sretna okolnost u oba slučaja je da nema ozlijeđenih, ali društvena zajednica mora pružiti pomoć i Mijatovićima i Oršolićima.

Pomagao susjedu

- Moja peteročlana obitelj je pod velikim šokom i sam sam bio inicijator da se pomogne susjedu Peji, a evo sada i mene je zahvatila nevolja. U kući imamo dvije useljive sobe i nekako ćemo se ja i supruga Ljubica snaći. Uništeni su svi kućanski aparati, frižideri, el. štednjak, peć, namještaj, a u velikoj kući moram preurediti namještaj i stolariju. Nisam u dobrom stanju s financijama, dvoje djece idu u srednju školu, ali snaći ćemo se nekako. Uvijek sam se uzdao u Božju pomoć i vjerovao u dobre ljude - rekao nam je Ivo Oršolić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije