ODLUKA OHR-a

Valentin Inzko vratio dokumente Dragomiru Andanu

Inzko
Tomislav Miličević
09.10.2010.
u 14:58

Pored Andana, dokumenti će dobiti još trinaest osoba koje su bile pod kaznom OHR-a

Ured visokog predstavnika u BiH obavijestio je Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a da je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko donio nalog o opozivu naloga od 10. srpnja 2007. o oduzimanju osobnih dokumenata određenim osobama. U nalogu o opozivu navodi se da je nakon konzultacija s relevantnim partnerima odgovornim za sigurnost i provedbu zakona, zaključeno da više ne postoje razlozi za oduzimanje osobnih dokumenata za 14 osoba. MUP RS-a je u skladu sa zakonskim propisima stoga pokrenuo proceduru vraćanja osobnih dokumenata ovim osobama po mjestu prebivališta.

Osobni dokumenti će, osim Dragomiru Andanu, biti vraćeni i Stojanu Andriću, Goranu Gariću, Dušanu Grujičiću, Zoranu Iliću, Dušku Jeviću, Mili Krstiću, Predragu Kujundžiću, Momčilu Mandiću, Vasi Petoviću, Zoranu Tomiću, Draganu Trišiću, Goranu Vesiću i Ranku Vukoviću. Dragomira Andana je nekadašnji visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak smijenio 10. srpnja 2007. na zahtjev nekadašnje glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte s mjesta zamjenika načelnika Uprave za obuku MUP-a RS-a s obrazloženjem da je dio mreže podrške Radovanu Karadžiću, priopćeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?