Uručenje nagrade

V. Rupčić dala svoju novčanu nagradu za Markovo liječenje

Donacija
21.12.2012.
u 10:49

Valentina Rupčić ocu bolesnog Marka Galića predaje novac vjerujući kako će uskoro biti s obitelji u Mostaru

- Ne znam što bih rekao, nego hvala. Otkada je moj sin obolio, doznao sam koliko zapravo ima dobrih ljudi. Vjerujem kako će ovaj vaš velikodušni dar pomoći i zato se u njegovo ime, ali i cijele moje obitelji od srca zahvaljujem - rekao je sa suzom u oku i grčem u grlu Ante Galić, otac teško oboljelog dječaka Marka, kojem je Valentina Rupčić, zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista, predala 2000 KM, koje je dobila uz nagradu “Novinar godine” koje su joj prije nekoliko dana dodijelile Nezavisne novine.

Ima dobrih ljudi

U redakciji Večernjeg lista, gdje je Valentina predala novac za liječenje Marka, otac je pričao o svojoj obitelji. Govorio je o teško bolesnom sinu, prisjećajući se svih detalja oko njegove bolesti, ali i o svoje drugo dvoje djece, kćeri i sinu, koji studiraju na Sveučilištu u Mostaru, te supruzi koja je s Markom u Krapinskim Toplicama. Iznenadilo ga je kako i u ovim surovim vremenima ima ljudi koji su spremni pomoći, i to samoinicijativno kada su čuli za Marka. - Bilježim o svim prilozima, ali i moralnim i drugim potporama. Mogu samo svima reći - velika hvala - kaže Ante. Marko je dječak koji je iznenada pao u komu. Dovoljan je bio tek jedan trenutak da mu se promijeni život. Sve što je planirao, o čemu je maštao, iznenada postaje nevažno. Predstoji samo jedna borba - za zdravlje i život. Obitelji Ante i Zdravke Galić, roditelja troje djece koji idu u školu, upravo vode jednu takvu bitku. Njihovom Marku, odličnom učeniku trećeg razreda Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru, 7. ožujka ove godine na satu tjelesnog odgoja, iz neutvrđenih razloga, došlo je do zatajenja rada srca. Ostao je bez svijesti, a mozak bez kisika.

Borba za ozdravljenje


Od tada se Marko nalazi u stanju kome. Dva mjeseca bio je na Odjelu intenzivne njege SKB Mostar, potom u klinici Dubrave u Zagrebu, gdje mu je prof. dr Darko Chudy ugradio elektrostimulator, uređaj sličan onomu za stimulaciju srca. Do sada je utrošeno puno novca za liječenje, puno truda da sa svih strana najbolji liječnici daju prognozu, pokušaju pomoći... Ovaj srednjoškolac primoran je ostaviti sve po strani, mora se boriti za život. Prognoze liječnika kažu kako će proces oporavka trajati i više godina, za što je potrebna potpora svih nas kako bi Marko i njegova obitelj osjetili da nisu sami.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?