PLENARNA SJEDNICA

Ustavni sud verificirao odluku o smjeni Krstana Simića

Dodik Šimić
VL foto
29.05.2010.
u 17:34

Simić je izjavio kako je ta odluka nezakonita i da nije dobra. Najavio je niz pravnih poteza, tako da ova priča još uvijek nisu dovršena

Ustavni sud BiH verificirao je tekst konačne i obvezujuće Odluke o razrješenju sa dužnosti sudije Krstana Simića, koja će biti objavljena u službenim glasilima, priopćeno je iz ove institucije.

Simić je izjavio kako je ta odluka nezakonita i da nije dobra, te da pokreće vrlo značajna pitanja u organizaciji i normativnoj uređenosti Ustavnog suda BiH

- Kad primim otpravak odluke, razmislit ću i najvjerovatnije odgovoriti pravnim radnjama kako bi pobio ovu odluku u cilju zaštite vladavine prava - rekao je Simić.

On je dodao da je posredstvom medija čuo kako je usvojen tekst odluke o njegovom razrješenju i da sa nestrpljenjem očekuje da mu ona bude uručena uz argumentaciju koje su iznijeli suci.

Ustavni sud BiH razriješio je 8. svibnja Krstana Simića dužnosti suca ove institucije. Odluka o razrješenju morala je biti donesena konsenzusom svih osam sudaca.

Simićevo razrješenje tražio je predsjednik Ustavnog suda BiH Miodrag Simović zbog, kako je ocijenio, njegovog nedoličnog ponašanja i nesavjesnog rada u razdoblju od prosina prošle do sredine siječnja ove godine. Time je, navedeno je u prijedlogu, Simić Ustavnom sudu nanio "nesagledivu štetu i narušio dignitet".

Sve je pokrenuto kada je u javnost procirulo pismo koje je Simić poslao Miloradu Dodiku, a u kojem premijera Vlade RS-a oslovljava sa "šefe".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?