Široki Brijeg

Uspješan spoj književnosti, filma, likovnosti i rocka

WHF
Tomo Milićević
04.08.2012.
u 12:32

Za jednim stolom našla se čitava skupina poznatih osoba iz svijeta filma, koji su u Široki potegli na 10. rođendan WHF-a

Počelo se s utopijskom idejom rock koncerta na ledini, uz prikazivanje filmova, čitanje književnosti i likovnu izložbu. Ali pokazalo se da je i utopija moguća. No, to i možda i nije čudno jer to su smislili Hercegovci – našalio se legendarni pratitelj glazbenih događanja Ante Batinović, koji je i ove godine iz Zagreba stigao na širokobriješki West Herzegowina Fest.

Puno toga za odabrati

Jadranka Đokić, glumica jedinstvenog šarma, i Krešimir Mikić, zvijezda hrvatskog glumišta, rekoše kako ih se ovaj festival amaterskog stvaralaštva jako dojmio. Đelo Hadžiselimović koji će u ocjenjivačkom sudu odabirati nagrade za najbolja filmska ostvarenja na WHF-u 2012. kaže:

- Već u prvoj festivalskoj večeri vidio sam da će se imati što odabrati! Danilo Šerbedžija i Zvonimir Jurić, redatelj filma “Crnci”, i Goran Bogdan, domaćin ovog “okruglog stola” na otvorenom, raspredali su filmske priče, U prvoj večeri prikazano je 12 filmova, nastupila su tri rock benda u konkurenciji i isto toliko izvan konkurencije.

Tri benda i Urban

Šlag na kraju prve festivalske večeri bio je nastup Damira Urbana & 4, uz burnu vokalnu potporu više od dvije tisuće posjetitelja.Deseti rođendan WHF-a završava večeras dodjelom festivalskih nagrada i nastupom popularne grupe Hladno pivo.

Ključne riječi
WHF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?