diplomacija

Uskoro predstavnik Prištine u Beogradu?

kosovo
Reuters
09.12.2012.
u 14:21

Diplomat, koji će imati status veleposlanika, raditi će u posebnom uredu za Kosovo ili u okviru prostora koje koriste međunarodne organizacije, poput EU.

Kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hodžaj je najavio kako će za koji dan premijeru Hashimu Thaciju predložiti imena trojice sadašnjih veleposlanika Kosova za veleposlanika u Srbiji, doznaje agencija Beta, a prenose svi važniji mediji u Srbiji.

Pojasnio je da će kosovski diplomat, koji će kako je rekao, imati status veleposlanika, raditi u posebnom uredu za Kosovo ili u okviru prostora koje koriste međunarodne organizacije, poput EU.

- To će biti ured za veze Republike Kosovo koja će predstavljati Kosovo u glavnom gradu Srbije, u Beogradu. I Srbija će takođe imati isti ured na Kosovu. Obje strane su se suglasile da izaslanstvo EU ponudi prostor. Imat ćemo više od jedne prostorije i bit će dovoljno prostora za rad - rekao je Hodžaj.

Prištinski mediji nagađaju kako će zamjenik prvog čovjeka ureda u Beogradu biti Srbin.

>>Srbija želi bolje odnose, trebaju joj i Kosovo i Hrvatska

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije