Realizacija

Uskoro počinje izgradnja 
Airport Center Sarajevo

Avion
10.01.2013.
u 11:33

IIzgradnja Airport Center Sarajevo prilika je za otvaranje mnogih novih radnih mjesta i zapošljavanje velikog broja djelatnika

Kako javljaju poslovni portali, u Sarajevu uskoro počinje izgradnja odavno najavljenog Airport Center Sarajevo s ogromnim multipleksom i velikim brojem specijaliziranih radnji modnih brendova od kojih neki prvi put dolaze u BiH. Jedan od partnera u izgradnji je tvrtka Mucić&Co d.o.o. Ljubuški. Šezdeset posto prodajnih površina već je iznajmljeno, a početak izgradnje shopping centra ACS planiran je za početak 2013. godine.

Više projekata

“Nedavno smo proširili projekt tako da sada na krovu ACS gradimo multipleks kinocentar veličine od oko 3000 m², u koji se ulazi preko pomičnih stuba iz područja gastronomije. Kinocentar će imati sedam do devet dvorana, a već sada je zabilježen veliki interes”, izjavio je još prošle godine magistar Michael Böck, uz magistra Franza P. Kusa, glasnogovornik austrijske investitorske skupine IPD/Karimpol, koja gradi shopping centar ACS. “U ovom trenutku smo već iznajmili oko 60 posto prodajnih prostora i već nam se pridružio čitav niz velikih međunarodnih i nacionalnih brendova: Zara, Bershka, Stradivarius i Pull&Bear su četiri modna brenda španjolske skupine Inditex koji će otvoriti svoje prodavnice u Airport Center Sarajevo. Od modnih kuća pridružit će im se još New Yorker (Njemačka) i Oviesse (Italija), zatim supermarket Delhaize (Belgija) i Sport Life za sve vezano uz sport (BiH)”, objašnjava Böck. Napredovali su i pregovori o iznajmljivanju prostora poduzeću Peek & Cloppenburg (P&C), lancu drogerija dm, trgovini cipela Deichmann, švedskoj modnoj kući Lindex, njemačkom specijaliziranom tekstilnom lancu Takko, kao i njemačkom modnom lancu Tom Taylor. “Tu je samo pitanje dana kada ćemo potpisati konačne ugovore”, rekao je tad Böck kojem je u pregovorima o iznajmljivanju poslovnog prostora podršku pružilo austrijsko društvo za razvoj projekata i nekretnina Krammer + Wagner Projektentwicklung und Immobilien GmbH.

S obzirom na to da Airport Center Sarajevo nije namijenjen samo građanima Sarajeva, već i stanovnicima okolnih područja, mogućnost parkiranja i pristupa je od najveće važnosti. Parkiralište će biti osigurano, kako vani, tako i u garaži, ogromnog kapaciteta 1500 sigurnih mjesta za parkiranje.

Nova radna mjesta

Osim javnog prijevoza koji je u funkciji zahvaljujući blizini Aerodroma Sarajevo, bit će također osigurani i besplatni autobusi koji će prometovati na relacijama od ACS-a do najvećih stambenih područja u tom dijelu grada, kao i do obližnjih tramvajskih postaja i nazad. Izgradnjom ACS-a otvorit će se mogućnosti za mnoga nova radna mjesta i time značajno doprinijeti bruto domaćem proizvodu Sarajeva. Generalni izvođač radova je bh. tvrtka Mucić & Co. d.o.o. sa sjedištem u Ljubuškom, međunarodno priznato građevinsko, projektantsko i inženjersko poduzeće koje jamči i najveću kvalitetu i završetak centra ASC Sarajevo u okviru zadanih vremenskih rokova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?