PRISILNA NAPLATA

Uskoro blokada računa zbog dugovanja za RTV pretplatu

\'unutrasnja Zagreb, slavonska,, 05.08.2008. ilustracija, televizor, daljinac, televizija, tv snimio Patrik Macek/Vecernji list\'
Patrik Macek/Pixsell
20.10.2011.
u 09:55

Novi zakon, nadaju se u Vladi FBiH, poboljšat će naplatu RTV pretplate

Ako zastupnici oba doma Parlamenta FBiH usvoje novi, dopunjeni zakon o izvršnom postupku, svim građanima koji imaju dugovanja prema komunalnim poduzećima, javnom radiotelevizijskom servisu, bit će izvršena zapljena plaća, mirovine, automobila ili neke druge pokretnine, na koje dužnik polaže vlasničko pravo.

U naplatu uključen i MUP

U prisilnu naplatu duga bit će uključene sve relevantne institucije koja su dužne dostaviti podatke o dužniku, kao što su Zavod MIO, porezne uprave, MUP-ovi, banke i druge institucije ovlaštene za vođenje transakcijskih računa poslovnih subjekata, te zemljišno-knjižni uredi za katastar. Zbog kolektivnog neplaćanja RTV pretplate, od primjene novog zakona o izvršnom postupku najviše će strahovati Hrvati. Upravo su oni, prema službenim podacima Službe za eksterne komunikacije RTV-a FBiH, najveće neplatiše. Stupanj naplate RTV pristojbe na razini Federacije BiH, kazali su nam u službi, iznosi oko 70 posto. Podatak se, ističu iz RTV-a FBiH, odnosi na pretplatnike koji RTV pristojbu plaćaju preko računa za fiksni telefon (BH Telecom i HT Mostar), te pretplatnike koji RTV pristojbu plaćaju preko priznanice (inkaso).

U RS-u oduzimali stoku

Najlošiji stupanj naplate je na području gdje se naplata RTV pristojbe vrši preko telekom-operatera HT-a Mostar. On trenutno, tvrde u Službi eksternih komunikacija RTV-a FBiH, iznosi oko 25 posto. Najlošije je na području Zapadnohercegovačke županije, Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije. U RTV-u FBiH tvrde da se u naplati dugovanja neće koristiti bizarnim metodama kao RTRS kad su neplatišama oduzimali čak i stoku. “Radiotelevizija FBiH nije zainteresirana za stočni fond, niti entitetski, niti državni, a kao nadomjestak neplaćanju i nepoštivanju zakona u ovoj zemlji. S obzirom da je RTRS već dvije godine dužan RTV-u FBiH oko 1,5 milijuna KM po osnovi raspodjele prihoda od inkaso službi RTV pristojbe, izražavamo svoju bojazan da RTRS odluči ovaj previsoki dug prema RTV-u FBiH platiti tako da nam proslijedi stočni fond koji su zaplijenili”, stoji u priopćenju RTV-a FBiH.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar servo_volan
servo_volan
10:09 21.10.2011.

Prvo ja sam HRVAT i nikad neću platiti tu ftv jer nema tog SDP- ili SDA ili bolje rećeno bošnjaćkog pravnog nasilja uz pomoć Hrvatskih satelita koji će nasHRVATE prepasti od neplaćanja jer to nije HRVATSKA zastupljenost već 97/%bošnjaćka Ada li treba plaćati TVpretplatu ja sam za plasćanje ali uvjetovano da se u toj tv pitaju 50%Hrvati 50%bošnjaci tek onda se može govoriti o plaćanju ili ne.Što se tiće uzimanja građanima nećudime od ove nelegalne i nelegitimne vlasti koja je to potvrdila i porazom na USTAVNOM SUDU BIH ili izbornom povjerenstvu BIH koje je ovu vladu nelegalnu proglasila nelegaslnom sa tim i njihove sve odluke su sve vrlo dvojbene i upitnema koliko se trudili pokazati da nešto rade to se vidi iz ovog ćlanka nije slućajno da se baš HRVATI nalaze na meti udara Bošnjaka-Muslimana ništa ćudno

SW
swe30
17:25 21.10.2011.

tiger cro... dali se to odnosi mozda i na sve muslimane srbe i druge koji zive u hrvatskoj da ne trebaju da placaju racun rtv preplate ???? nazalost zakon je takav u vecini evropskih drzava da je svaki stanovnik duzan da placa rtv preplatu. zivim sam u svedskoj i duzan sam godisnje da placam tri svedska kanala 200 eura, mada ih nikada ne gledam, pored toga placam digitalnu televiziju 20 eura mjesecno a ako zelim da gledam neke domace kanale i tu mi dodje da platim koji euro.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?