Osjetio se do Tokija

Upozorenje za tsunami: Japan pogodio potres jačine 7,3 stupnja

potres, Tajvan
AFP/Pixsell
07.12.2012.
u 09:44

Snažan potres jačine 7,3 stupnjeva, s epicentrom u moru ispred sjeveroistočne obale Japana, zatresao je zgrade sve do Tokija te je objavljeno upozorenje za tsunami

Snažan potres jačine 7,3 stupnjeva, s epicentrom u moru ispred sjeveroistočne obale Japana, zatresao je zgrade sve do Tokija te je objavljeno upozorenje na opasnost od   tsunamija za obalna područja, piše Reuters.

Upozorenje za tsunami objavljeno je za obalu prefekture Miyagi i sjeveroistočni Japan. To područje bilo je pogođeno u katastrofalnom tsunamiju 11. ožujka 2011. godine.

Epicentar potresa bio je oko 245 kilometara jugoistočno do Kamaishija na dubini od 36 kilometara. Tokyo Electric izvijestio je da nema problema u sustavu hlađenja u nuklearki Fukushima Daiichi nakon potresa, a nije zamijećena niti povećana razina radijacije. 

Topljenje jezgri izazvano tsunamijem u nuklearnoj elektrani Fukushima dovelo je prošle godine do curenja radijacije, zagađenja hrane i vode i masovne evakuacije tijekom najveće svjetske nuklearne krize od Černobila 1986. godine.

Uskoro opširnije...

>>Potres magnitude 5,9 pogodio Santiago, tresle se zgrade

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?