pionir horora i sf-a

Umro Ray Bradbury, kultni pisac SF-a i Fahrenheita 451

Ray Bradbury
06.06.2012.
u 17:40

Bio je plodonosan pisac, jedan od pionira žanrova horora i znanstvene fantastike, a iza sebe je ostavio pozamašnu kolekciju od 600-injak kratkih priča te romane poput Marsovskih kronika i Ilustriranog čovjeka

Ray Douglas Bradbury (91), autor kultnog distopijskog SF romana Fahrenheit 451 i ostalih književnih klasika, preminuo je u noći s utorka na srijedu u svom domu u Los Angelesu, javlja CNN.

Bio je plodonosan pisac, jedan od pionira žanrova horora i znanstvene fantastike, a iza sebe je ostavio pozamašnu kolekciju od 600-tinjak kratkih priča te romane poput Marsovskih kronika i Ilustriranog čovjeka.

Bradbury se do kraja života opirao modernim trendovima, a tome najbolje svjedoči činjenica da je svoja djela od ranih dana pisao isključivo na pisaćoj mašini. Pasionirano je pratio politiku te podržavao konzervativnu stranku.

Brojna njegova djela ekranizirana su u TV serijama i filmovima, a vjerojatno najpoznatija je ona Fahrenheita 451 koju je 1966. snimio novovalni filmski genij Francois Truffaut.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije