WIKILEAKS

Umirivali SAD tvrdeći da je Mesićev posjeti Kubi beznačajan

'unutrasnja...Zagreb...16.01.2010.  Pantovcak, Ured Predsjednika. Predsjednik Stjepan Mesic na kavi s gradjanima.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
18.12.2010.
u 13:48

Hrvatski veleposlanik uvjeravao je američkog diplomata kako je hrvatskim gostima bilo neugodno zbog «zvjezdanog tretmana» koji su dobili na Kubi.

Nakon što je prošle godine tadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetio Kubu, hrvatska diplomacija potrudila se umiriti SAD i objasniti kako je posjet beznačajan, kaže se u jednom od američkih diplomatskih depeša s Wikileaksa.

Mesić je na Kubi boravio u višednevnom službenom posjetu u rujnu 2009. kad se susreo s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom i drugim visokim dužnosnicima.

Američki diplomat u Španjolskoj Arnold Chacon, piše Guardian, obavijestio je State Department o naporima Hrvatske da umiri SAD. Hrvatski veleposlanik, kaže se u depeši, uvjeravao je američkog diplomata kako je posjet «bezvrijedan i bez težine» te da je hrvatskim gostima bilo neugodno zbog «zvjezdanog tretmana» koji su dobili na Kubi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

JU
jusuf
14:19 19.12.2010.

mesić svakako po svom svjetonadzoru pripada tom miljeu pa me i ne čudi što je bio na kubi, libiji, kosovu,i kod silajdžića u BiH. nitko drugi od demokratskih država ga nije ni pozvao. To je jedini državnik koji je krivo svjedočio protiv svoje države, jedini je radio protiv svog naroda podržavajući javno muslimansku majorizaciju u BiH, a svojom posjetom kubi nanio je štetu hrvatskoj i u vanjskopolitičkom smislu pokušavajući nas svrstati u istu ravan sa braćom Castro.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?