Naslovnica Svijet

Ultradesničari predlažu Šešelja za počasnog građanina Moskve

Treba se braniti izvan svojih granica. Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od vanjske intervencije - mudruje Ilija Gorjačev.
18. lipnja 2012. u 14:33 0 komentara 1 prikaza
Seselj
Foto: ICTY

Prijedlog ruskog Udruženja "Desna konzervativna alijansa" da se Vojislav Šešelj kojemu sude u Haagu za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, proglasi počasnim građaninom Moskve, stavljen je na dnevni red Povjerenstva ze dodjelu počasnih titula, potvrdio je agenciji Srna, šef moskovskog Povjerenstva Vladimir Platonov, a šef ureda za Balkan "Desne konzervativne alijanse" Ilija Gorjačev, dodaje kako će odluka o njihovom prijedlogu biti poznata u narednih mjesec dana.

- Logično je da Moskva, kao posljednji bastion tradicionalizma u Europi, dodijeli Vojislavu Šešelju zvanje počasnog građanina. Optužbe protiv njega za ratne zločine su pokušaj nametanja Srbiji osjećaja krivice i da joj se diktira volja novog liberalnog establišmenta Europske Unije. Balkan je za njih uvijek bio poligon za razradu tehnologije. Danas oni sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za "ratne zločine" na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare. Treba se braniti izvan svojih granica. Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od vanjske intervencije - mudruje Ilija Gorjačev.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.