Europa liga

Ukoliko prođu dalje, Široki i Zrinjski će igrati u Zenici

Zrinjski
23.07.2013.
u 12:00

Kako su potvrdili iz UEFA, prođe li Široki Brijeg u treće pretkolo Europa lige, domaću utakmicu na međunarodnoj sceni neće moći igrati na stadionu Pecara

Nogometni stadioni u Širokom Brijegu i Mostaru ne ispunjavaju uvjete za odigravanje utakmica trećeg pretkola Europa lige, doznaje agencija Anadolija (AA) u sjedištu Europske nogometne asocijacije (UEFA).

Nogometaši talijanskog Udinesea, u trećem pretkolu Europa lige, ukoliko se sastanu sa Širokim Brijegom, gostovat će u Zenici, a ne Širokom Brijegu, prenosi novinar Anadolije. Kako su potvrdili iz UEFA, prođe li Široki Brijeg u treće pretkolo Europa lige, domaću utakmicu na međunarodnoj sceni neće moći igrati na stadionu Pecara, koji ne ispunjava uvjete za ovu fazu natjecanja u Europskoj ligi. Sukladno tome, kao rezervnu opciju, imaju Zenicu.

Uprava aktualnog osvajača Kupa BiH bila je primorana prijaviti stadion \"Bilino polje\" u Zenici, na kojem nastupa i nogometna reprezentacija BiH. Ipak, da bi se uopće sastali sa Udineseom, Širokobriježani će u četvrtak na „Pecari“ morati sustići gol zaostataka iz prvog susreta drugog pretkola u kojem su u Kazahstanu izgubili od Irtysha (2:3). U nezavidnoj situaciji, ne samo rezultatski (1:1 prva utakmica u Mostaru), pred uzvrat u Burgasu sa bugarskim Botevom, našao se i mostarski Zrinjski.

Ukoliko bi Plemići predstojećeg četvrtka napravili iznenađenje i prošli u treće pretkolo Europa lige, slavni njemački Stuttgart, također, ne bi vidio stadion na kojem Zrinjski igra domaće utakmice. I Nijemci bi morali biti gosti u Zenici, na stadionu koji za razliku od onog pod Bijelim brijegom, ispunjava uvjete za igranje susreta trećeg kola kvalifikacija klupskih natjecanja pod okriljem UEFA.

Ako bi Sarajevo u Europskoj ligi i Željezničar u Ligi prvaka uspjeli doći do treće kvalifikacijske „stepenice“, mogli bi nastaviti igrati domaće utakmice na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase - Koševo“ u bh. prijestolnici. Najveći stadion u BiH, uz zeničko \"Bilino polje\" i \"Gradski\" u Banja Luci, ispunjava uvjete za odigravanje susreta trećeg pretkola i play-offa Lige prvaka i Europskoj lige, doznaje novinar agencije Anadolija. No, ukoliko bi neka od momčadi iz BiH kojim slučajem izborila plasman u natjecanje po skupinama Lige prvaka ili Europska lige, po svemu sudeći, domaće susrete morala bi igrati izvan granica Bosne i Hercegovine, najvjerojatnije, u susjednim zemljama Hrvatskoj ili Srbiji.

Razlog je što trenutno niti jedan od stadiona u BiH ne ispunjava sve uvjete UEFA-e za odigravanje međunarodnih klupskih utakmica u grupnoj fazi natjecanja. Međutim, nije isključeno da bi u tom slučaju na teren izašli inspektori UEFA (kao proteklih godina u nekim manje razvijenim nogometnim zemljama), te uz dodatne striktne instrukcije dali posljednju priliku nekom od klubova BiH da u ekspresnom roku rekonstruira određene stvari na Koševu ili Bilinom polju kako bi renomirane momčadi dočekali u svojoj zemlji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?