Teška nesreća

Uhićen sin vlasnika Zmaja koji se zabio se u vozilo liječnice

Nesreća
Depo.ba
26.06.2012.
u 09:16

Ginekologinja Ajla Hadžismajlović (28) iz Sarajeva po život opasno ozlijeđena u prometnoj nesreći kod Narodnog pozorišta u Sarajevu

Tarik Aljović (18) iz Sarajeva, sin vlasnika poznate ćevabdžinice Zmaj na sarajevskoj Željezničkoj postaji, uhićen je zbog sumnje da je, prolaskom kroz crveno svjetlo, izazvao stravičnu prometnu nesreću u kojoj je stradala liječnica Ajla Hadžismajlović (28) iz Sarajeva. - Liječnici se bore za njezin život. Pacijentica je primljena s teškim ozljedama glave i karlice. U šok- sobi je i sve prognoze su krajnje neizvjesne, kaže glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić. Upravo u ovoj bolnici Ajla je nedavno dobila posao i trenutačno specijalizira ginekologiju.

Kamere snimile sudar

Nesreća se dogodila preksinoć oko 19.40 sati pokraj zgrade Narodnog pozorišta usred Sarajeva. Aljović je upravljao “mercedesom E320” koji je, prema tvrdnjama očevidaca, velikom brzinom prošao kroz crveno i zakucao se u “citroen C3” kojeg je, uključujući se s mosta Čobanija, vozila mlada liječnica. Kod mosta postoji kamera, pa bi uzrok nesreće trebalo utvrditi bez poteškoća. Mladić je zadobio lakše ozljede, kao i njegov suputnik H. S. iz Sarajeva. Od siline udara “citroen” je uništen, a djevojku su iz smrskanog lima izvukli vatrogasci. Njeno vozilo se prethodno nekoliko puta zavrtjelo na cesti i završilo na nogostupu pokraj Narodnog kazališta. Dijelovi “citroena” bili su razbacani po raskrižju. S druge strane, poslije ukazane prve pomoći, odmah je uhićen vozač “mercedesa”, koji je nedavno dobio dozvolu.

Nije pio alkohol

Kako kaže Jasmina Iftić, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva, osumnjičeni mladić nije bio pod utjecajem alkohola, ali se, preko uzorka krvi, još provjerilo je li se drogirao. - Protiv vozača “mercedesa” pokrenuta je istraga zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Uviđaju su nazočili i vještaci strojarske i prometne struke. Naloženo je da se ispita i tehnička ispravnost vozila, sve kako bi utvrdili točne uzroke sudara, rekla je Jasmina Iftić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije