AKCIJA SIPA-e

Uhićen pomoćnik ministra Mikulića, štitio kriminalce

trako
27.10.2013.
u 09:03

Pripadnici SIPA-e uhitili su visokog dužnosnika FBiH Hidajeta Traku

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitili su u noći s petka na subotu Hidajeta Traku, pomoćnika federalnog ministra pravosuđa Zorana Mikulića za izvršenje kaznenih sankcija, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenijela je Fena. Hidajet Trako je osumnjičen za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa, u vezi sa zloupotrebom položaja. Navedeni dužnosnik je osumnjičen da je, zloupotrijebivši položaj, izvršio nedopušteno premještaj zaštićenog svjedoka, u jednom predmetu Tužiteljstva BiH, iz jednog kazneno-popravnog zavoda u drugi, u koji nikako nije smio biti premješten, zbog ugroženosti sigurnosti i života zaštićenog svjedoka.

Sigurnost svjedoka

Pravosudne i policijske agencije izričito su istaknule da taj zaštićeni svjedok ne smije ni pod kojim uvjetima biti premješten u navedeni KPZ, pa se osoba lišena slobode sumnjiči da je zloupotrijebila svoj položaj i izvršila ometanje rada pravosuđa, te na ovaj način ozbiljno ugrozila život i sigurnost zaštićenog svjedoka, kao i istragu i predmet koji vodi Tužiteljstvo BiH, stoji u priopćenju. Postupajući po usmenoj naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici SIPA-e su u okviru rada na predmetu „Lutka“, slobode lišili jednu osobu. Sloboda je oduzeta osobi H.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 241. KZ BiH “ometanje rada pravosuđa”. Radi se o visokom dužnosniku institucija Federacije BiH, naveli su jučer iz SIPA-e.

Borba protiv kriminala

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje se nad njom obavila kriminalistička obrada, nakon čega je uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju u zakonskom roku predana na dalju nadležnost Tužiteljstvu BiH. U okviru aktivnosti, pripadnici SIPA-e su u svojstvu svjedoka saslušali više osoba, te nastavljaju dalji rad na ovom predmetu, priopćeno je jučer iz SIPA-e. Tužiteljstvo BiH i SIPA nastavljaju aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, radi uspostave vladavine prava i bolje sigurnosti svih građana BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?