POTVRĐENO

Uefa potvrdila: Dinamo je kažnjen zatvaranjem tribine i 25.000 €

Dinamo - Fola (1)
Sanjin Strukic, Daniel Kasap, Goran Stanzl/PIXSELL
30.07.2013.
u 16:12

- Svi rasistički ispadi se smatraju teškim prekršajima disciplinskih propisa te se kažnjavaju najtežima sankcijama - napisala je Uefa u obrazloženju.

Uefa je potvrdila: Dinamo je kažnjen s 25 tisuća eura te zatvaranjem dijela tribina na utakmici sa Sheriffom zbog rasističkih povika dijela navijača na susretu s Folom Esch u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

- Borba protiv rasizma je prioritet Uefe. Uefa ima nultu stopu tolerancije na rasizam i diskriminaciju na terenu i tribinama. Svi rasistički ispadi se smatraju teškim prekršajima disciplinskih propisa te se kažnjavaju najtežima sankcijama - napisala je Uefa u obrazloženju.

Dinamo će tako u današnjoj utakmici sa Sheriffom u trećem pretkolu Lige prvaka morati zatvoriti istočnu tribinu.

Podsjetimo, vijest o kažnjavanju Dinama je objavio predsjednik Zdravko Mamić u još jednom obraćanju u subotu. Budući da na stranici Uefe nije bilo potvrde, u dijelu javnosti se postavilo pitanje jesu li u Dinamu izmislili kaznu. No, ispostavilo se da ta pretpostavka ne drži vodu.

>> Mamić: Ovdje nema rasizma nego se udbaški gura Hrvat na Hrvata!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije