MOSTAR

Učenici izbačeni iz autobusa, roditelji će blokirati ceste

djeca,učenici,đaci
Patrick Pleul/DPA/PIXSELL
29.10.2013.
u 08:56

Grad i županija se ne mogu dogovoriti tko će platiti prijevoz školaraca

Stotine učenika osnovnih škola u Mostaru jučer nije moglo autobusima doći do svojih škola. Vozači autobusa su dobili naredbu da ne prevoze učenike jer se još ne zna tko će platiti ovu uslugu. - Još početkom listopada uputili smo dopis Gradu i županiji i rekli kako od 28. listopada nećemo prevoziti učenike ako se ne dogovori tko će platiti troškove. Znači, ne tražimo novac, nego samo dogovor tko će platiti taj prijevoz. Kako dogovora nema, samo smo proveli svoju odluku - rekao nam je jučer direktor Mostar busa Damir Marić. Ovaj problem u županiji postoji od početka godine, ali kompromisa još nema.

Pregovori u tijeku

- Održali smo sastanke, imamo nekoliko modela rješenja i vjerujemo kako će dogovor uskoro biti postignut - rekli su nam jučer u mostarskoj Gradskoj upravi. Vidno nezadovoljni zbog cijele situacije su bili ravnatelji škola čiji učenici su izravno pogođeni ovakvom situacijom. U najgorem položaju su osnovne škole u Rodoču, Buni, Kruševu i naselju Rudnik. Upravo one imaju najviše učenika koji autobusima dolaze na nastavu. - Nismo imali najavu da će do ovoga doći, djeca su jutros samo izbačena iz autobusa. Roditelji su ljuti zbog ove situacije i najavili su kako će blokirati prometnicu za autobuse Mostar busa ako se ovo stanje nastavi. Ovo je trebalo uraditi na drukčiji način. Nemamo nogostupa, djeca su puštena sama da se snalaze i dovedena su u opasnu situaciju - rekao nam je direktor Osnovne škole u Kruševu Zoran Žepić. Sličnog mišljenja je i njegov kolega, direktor Osnovne škole u Rodoču Anđelko Rogić. - Dobili smo najavu da će biti obustavljen prijevoz učenika danas.

Blokade prometnica

Dio djece je došao na nastavu, ali njih 30-ak nije. Roditelji su najavili održavanje sastanaka i već sada se može reći kako će zbog ovakvog poteza Mostar busa uslijediti blokade prometnice za sve automobile. Roditelji ne žele da njihova djeca ispaštaju zbog toga što Grad i županija ne mogu postići kompromis - rekao nam je Rogić jučer.
Svi naši sugovornici su izrazili nadu kako će u idućih nekoliko dana konačno biti pronađeno rješenje za ovaj problem. - Dogovor koji se postigne vjerojatno će vrijediti samo do kraja godine. Ipak, kompromis je nužan - zaključili su naši sugovornici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?